Όμως ύστερα από την σαρωτική του νίκη στις εκλογές της Κυριακής, ο ηγέτης της κεντροδεξιάς παράταξης θα είναι αυτός που θα γελάσει τελευταίος, αναφέρει η αμερικανικής εφημερίδα.
Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η ανέλιξη του την πρωθυπουργία αποτελεί μαρτυρία της αντοχής του, καθώς και της ριζικής μετατόπισης του πολιτικού συστήματος εν μέσω μιας δεκαετίας με ακραίες οικονομικές δυσκολίες και την επακόλουθη αναμόρφωση των πολιτικών συμμαχιών
Όμως αποτελεί και την σημαντική επανάκαμψη ενός παραδοσιακού πολιτικού κόμματος, σε μια περίοδο που τα ευρωπαϊκά κεντροδεξιά κόμματα δίνουν σκληρό αγώνα για να κερδίσουν εκλογές και να σχηματίσουν κυβερνήσεις χωρίς συνασπισμούς με άλλα κόμματα.
Όπως αναφέρει το άρθρο, το νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πρέπει να καταφέρει να πείσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας ότι είναι ικανός να οδηγήσει τον εξαντλημένο λαό σε καλύτερες ημέρες. θα πρέπει να κερδίσει αυτούς που πιστεύουν ότι δεν είναι ικανός να ανταπεξέλθει στην πολυπλοκότητα των τεράστιων οικονομικών και πολιτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα- και αυτό ίσως να μην είναι εύκολο.
Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξη του στο παρελθόν, το όνομά του τον είχε βοηθήσει στην πρώτη εκλογή του ως μέλος της ελληνικής Βουλής ωστόσο, αυτό σταδιακά εξελίχθηκε σε βάρος: «Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος με ψηφίζει επειδή προέρχομαι από μια πολιτική οικογένεια. Αντιθέτως, βλέπω κόσμο να με ψηφίζει παρόλο που κατάγομαι από μια πολιτική οικογένεια».
Επίσης, αναφέρουν οι ΝΥΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι διασκεδάζει με τις προσβολές που εκτοξεύονται εναντίον του, τις οποίες τις χρεώνει κυρίως στον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Είναι γνήσιο νεοκομμουνιστικό στιλ», έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι «απλά γελάω με αυτά τα σχόλια τα οποία προέρχονται από έναν άνθρωπο που δεν έχει δουλέψει μια ημέρα στη ζωή του και του πήρε 10 χρόνια για να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο»
Τέλος, το αμερικανικό δημοσίευμα κάνει αναφορά και στις αντιδράσεις που αντιμετώπισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εσωτερικό του κόμματος του, όταν ανέλαβε την ηγεσία του πριν από 3,5 χρόνια: «Ως κάποιος που στηρίζει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και έχει ψηφίσει υπέρ των δικαιωμάτων της L.G.B.T. κοινότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα μια λιγότερο αυστηρή προσέγγιση στο μεταναστευτικό, ο κ Μητσοτάκης έπρεπε να κερδίσει τους δεξιούς συντηρητικούς της παράταξης με τις πιο εθνικιστικές απόψεις που τάσσονται κατά των ομοφυλόφιλων και υπέρ της εκκλησίας, ενώ παράλληλα είναι υπέρ ενός πιο παρεμβατικού κράτους στις ζωές των πολιτών».
Όμως το κόμμα τον χρειαζόταν. Και αυτό γιατί η παλιά κομματική φρουρά διακρινόταν από την ρατσιστική, λαϊκιστική και ενίοτε αντισημιτική ρητορική της. Οπότε ο Μητσοτάκης θεωρήθηκε ως κάποιος που θα μπορούσε να μεταρρυθμίσει το κόμμα και να αλλάξει την εικόνα, έτσι ώστε η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές
«Εάν το κόμμα είναι μια μεγάλη εκκλησία τότε έχει μόνο έναν ιερέα», δηλώνει ο ίδιος. «Ήταν καθήκον μου να το κρατήσω ενωμένο και ταυτόχρονα να διασφαλίσω ότι θα το μετατρέψω σε μια σύγχρονη φιλελεύθερη παράταξη», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Υπάρχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα όταν ο κόσμος σε υποτιμά», έχει δηλώσει. «Προσωπικά δεν με πειράζει όταν το αναφέρουν. Έχω να κάνω μια δουλειά και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες μου», προσθέτει ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr