Στην Ουάσιγκτον δεν φείδονται σχολίων όπως: «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο» και «η δημοσιονομική προσαρμογή που επιτεύχθηκε θεωρείται από τις σημαντικότερες και τις σπουδαιότερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα».
Στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όμως, σημασία αποκτά το τι θα ειπωθεί με βάση το διακηρυγμένο σκοπό της ελληνικής κυβέρνησης να βγει τώρα στις αγορές.
Το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν είναι τόσο απλό από τη στιγμή που ο Ταμείο προβλέπει χρηματοδοτικές ανάγκες πλέον των 25 δις στη διετία από ο 2015.
Κύκλοι στην αμερικανική πρωτεύουσα θεωρούν ότι μολονότι έγιναν βήματα, εντούτοις απομένει δουλειά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι διμερείς επαφές θα κρίνουν την όποια εξέλιξη. Πάντως η επίσημη ατζέντα της συνόδου είναι οι παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η ουκρανική κρίση και ο ιός Έμπολα.
Η Κριστίν Λαγκάρντ πάντως προάγει τη συζήτηση για την ανεργία και την ανισότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τους τρόπους ενίσχυσης της ανάπτυξης, αμφότερα θέματα που καίνε την ευρωζώνη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr