Ο ΣΕΒ προτρέπει επίσης την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης να εφαρμόσει τον νόμο 3237 (νόμο Ρέππα) που προβλέπει την Επιδότηση των Ασφαλιστικών Εισφορών Ανέργων ειδικά για νέες γυναίκες και τους μακροχρόνια άνεργους
Κατά τα άλλα, ο κ. Δασκαλόπουλος προτείνει την ίδρυση ενός Οργανισμού Κοινωνικής Στήριξης, τη συνδιαχείριση και ευθύνη του οποίου θα έχουν οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι, αντί του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που σχεδιάζει ο κ. Τσιτουρίδης «Ενα ακόμη Ταμείο με αδιευκρίνιστη χρηματοδότηση, απλά θα προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο γραφειοκρατικό σύστημα και θα σπαταλήσει πολύτιμους πόρους χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της ανεργίας.» γράφει ο κ. Δασκαλόπουλος.
Στην επιστολή τονίζεται ότι ο προτεινόμενος Οργανισμός Κοινωνικής Στήριξης θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας και συνδιαχείρισης με κανόνες διαφορετικούς των άλλων Ταμείων και Λογαριασμών.Καινοτόμο στοιχείο, υπογραμμίζεται επίσης, θα αποτελείη εποπτεία και λειτουργία του υπό την καθοδήγηση των ίδιων των κοινωνικών εταίρων.
Εξάλλου, αναφορικά με την πρόταση του Υπουργού Aπασχόλησης για δημιουργία διαρκούς ομάδας εργασίας στο Υπουργείο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κατάρτισης, επανακατάρτισης και επιδότησης ανέργων, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι τα θέματα αυτά αποτελούν ήδη αντικείμενο μελέτης των κοινωνικών εταίρων σε διμερή βάση και μία ακόμη ομάδα εργασίας ούτε θα προσθέσει ούτε θα επιλύσει τίποτα.
Τέλος, ο ΣΕΒ συνιστά στον Υπουργό τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας από στελέχη του υπουργείου του, με αντικείμενο την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, δεδομένου ότι οι μέχρι σήμερα συνεδριάσεις της καταδεικνύουν την ύπαρξη ελλείμματος αποτελεσματικότητας.
Χρήστος Ν. Κώνστας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr