Παρά το κλίμα διακομματικής συναίνεσης που επικράτησε σε γενικές γραμμές, υπήρξαν και αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.
Από τη μία, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για κακοδιαχείριση και παρατυπίες «κατά το αμαρτωλό παρελθόν του έργου», με αποτέλεσμα «η ΕΕ να αρνείται να χρηματοδοτήσει τα έργα κτηματογράφησης μέσω του Γ' ΚΠΣ».
Από την πλευρά του ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Σπηλιόπουλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε επί 2,5 χρόνια να προχωρήσει το έργο και επέβαλε υψηλά τέλη για τη σύνταξη του κτηματολογίου.
Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε, ο κ. Σουφλιάς υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην αυτοχρηματοδότηση του έργου με ρεαλιστικό και δίκαιο τέλος κτηματογράφησης», το οποίο έχει δύο σκέλη: «Ένα το σταθερό, που είναι 35 ευρώ ανά δικαίωμα, και ένα μεταβλητό 1% επί της αντικειμενικής αξίας».
Ενταση επικράτησε στη Βουλή και για την τροπολογία που αφορούσε την εκτροπή του Αχελώου, όταν ο κ. Σπηλιώπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Στ. Μπένος, υποστήριξαν ότι το κόμμα τους υπερψηφίζει τη σχετική τροπολογία, όχι όμως τη ρύθμιση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, καθώς «ο τρόπος που προσεγγίζεται είναι λαθεμένος, ανεύθυνος και ατελέσφορος».
Ο κ. Σουφλιάς απάντησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «θέλει να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ».
Κατά της τροπολογίας για τον Αχελώο, τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Χρίστος Βερελής και Ανδρέας Μακρυπίδης, καθώς όπως τόνισαν με αυτήν «παρακάμπτεται το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Την τροπολογία καταψήφισαν επίσης ΚΚΕ και ΣΥΝ και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στ. Μάνος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr