Αν και δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με την τιμολόγηση στην Υψηλή Τάση (απλώς παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρό της κ. Αθανασόπουλο δύο μελέτες), έγινε σαφές ότι είναι καιρός να εξευρεθούν οριστικές και βιώσιμες λύσεις.
Και δεν είναι σίγουρα τυχαία η κοινωνική διάσταση του θέματος που έδωσε χθες με την παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΓΣEE κ. Γιάννης Παναγόπουλος.
Αναφερόμενος στην Aλουμίνιον της Ελλάδος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη γύρω από την παροχή προς αυτήν ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η λειτουργία της σχετίζεται με την απασχόληση πολλών δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.
Μείωση της κατανάλωσης
Το θέμα της πολιτικής τιμολόγησης της ΔΕΗ απασχολεί δεκάδες μεγάλους πελάτες της. Αρκετές από τις επιχειρήσεις, που αποδέχτηκαν τον Ιούλιο του 2008 τη ΔΕΗ να αυξάνει κατά 10% τα τιμολόγιά της, διαμαρτύρονται τώρα ότι σε συνδυασμό με την κρίση, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητά τους. Και λόγω των μειωμένων πωλήσεών τους, πολλές από αυτές έχουν μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρισμού.
Τα επίσημα στοιχεία του Διαχειριστή δείχνουν ότι περίπου 30 πελάτες της ΔΕΗ στην Υψηλή Τάση μείωσαν το Δεκέμβριο την κατανάλωση τους σε ρεύμα κατά 16,66%, τάση που είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο (7,54%) και αναμένεται να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του 2009.
Οι 2 προτάσεις Αθανασόπουλου
Όσον αφορά στις προτάσεις Αθανασόπουλου, αφορούν σε δύο τύπους τιμολογίου ΥΤ : ένα σταθερό και ένα μεταβλητό. Aπό τις 23 συνολικά εταιρείες που ανήκουν στην κατηγορία του συγκεκριμένου τιμολογίου, οι 20 τάσσονται υπέρ του σταθερού και οι τρεις, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι πιο ενεργοβόρες (Aλουμίνιον, Λάρκο και Xαλυβουργική), υπέρ του μεταβλητού.
Ο Ενεργειακός
[email protected]
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr