Αποστολή του «Global CCS Institute» είναι να επιταχύνει την ανάπτυξη της CCS, μίας ζωτικής σημασίας τεχνολογίας για μελλοντικές πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα στην ατμόσφαιρα, προχωρώντας σε νέες έρευνες, με τους συμμετέχοντες να εργάζονται για την ανταλλαγή γνώσεων και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την τεχνολογία.
Μέσω της συμμετοχής της στο «Global CCS Institute», η MOL στοχεύει στην επέκταση των αλυσίδων δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα και γενικότερα στην επίτευξη μιας βιώσιμης κοινωνίας μακριά από τον άνθρακα.
«Είναι σαφές ότι ο πλανήτης έχει ανάγκη από τεχνολογίες CCS σε μεγάλες ποσότητες και σε πολλά μέρη του κόσμου για την επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως τα μέσα του αιώνα. Η μεταφορά διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για μόνιμη αποθήκευση θα είναι βασικό μέρος της αλυσίδας CCS, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια επιχειρηματική ευκαιρία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Global CCS Institute, Brad Page, καλωσορίζοντας τη MOL στο think tank.
Σημειώνεται ότι η MOL εισήλθε στον τομέα μεταφοράς υγροποιημένου CO2 τον Μάρτιο του 2021, όταν επένδυσε στη Larvik Shipping, η οποία διαχειρίζεται βιομηχανικά δοχεία υγροποιημένου CO2 στην Ευρώπη εδώ και πάνω από 30 χρόνια.
Εντός του Ιουνίου, στο «Global CCS Institute» προσχώρησε και ο άμεσος ανταγωνιστής της MOL, η ναυτιλιακή Nippon Yusen Kaisha (NYK).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr