Η SOFTimpact και η Lemur θα συνεργαστούν με τους πελάτες τους για να αντιμετωπίσουν τις απειλές στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν αξιολογήσεις κινδύνου, προγραμματισμό στον κυβερνοχώρο, προσομοίωση ηλεκτρονικού «ψαρέματος», δοκιμές διείσδυσης και εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο.
“Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε μικρή απόσταση στην απέναντι πλευρά της θάλασσας και με το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού μας δυναμικού να μιλάει ελληνικά, αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει σε αυτές τις εταιρείες στην Ελλάδα να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τις απειλές στον κυβερνοχώρο, μέσω της πρόσβασης στις υπηρεσίες μας που έχουν παραδοθεί διεθνώς εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Schmitz, Διευθύνων Σύμβουλος της SOFTimpact.
“Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση της νυατιλιακής διαχείρισης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μέσω ISPS, ISM και TMSA Element 13 απαιτεί στρατηγικές εταιρικές σχέσεις που συνέβαλαν στο τελικό κείμενο των πρόσφατα εκδοθέντων κατευθυντήριων γραμμών από την BIMCO”, πρόσθεσε ο Κώστας Σισμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος στην Lemur.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια κοινή ομάδα από φορείς του ναυτιλιακού κλάδου προχώρησε στην δεύτερη έκδοση των “κατευθυντήριων γραμμών για την κυβερνοασφάλεια στα πλοία” (“The Guidelines on Cyber Security Onboard Ships”), η οποία περιλαμβάνει πρακτικές συμβουλές για τον τρόπο καταπολέμησης των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
Το έγγραφο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με ζητήματα ασφάλισης και την αποτελεσματική διαχείριση των δικτύων, καθώς και νέες πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση του πλοίου στην ξηρά, καθώς και σε σχέση με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά τη διάρκεια κλήσεων σε λιμάνια και της επικοινωνίας με τις λιμενικές αρχές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr