Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σημειώνει: "Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, θα πρέπει να δούμε πως ακριβώς στηρίζονται αυτοί οι επαγγελματικοί κλάδοι. Την ώρα που σε άλλες χώρες το ποσοστό του ΑΕΠ τους για την στήριξη της επιχειρηματικότητας φτάνει στο 10%, στην Ελλάδα φτάνει μόλις στο 3,5%. Οπότε είναι απόλυτη ανάγκη, αυτές τις ώρες που πλήττεται βάναυσα το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας, να αυξηθεί το ποσοστό της ενίσχυσης, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος οι περισσότερες επιχειρήσεις να αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο». Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτες δράσεις. Και όπως λέει και το ρητό του Ιπποκράτη «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν».
Κατανοούμε πλήρως την περιορισμένη οικονομική δυνατότητα της χώρας, όμως η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε μέσο προκειμένου να πείσει τους εταίρους να δοθούν περισσότερα κονδύλια στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού. Διαφορετικά «η Ευρώπη των λαών» δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από λόγια του αέρα.
Ευθύνη στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης έχουν πλέον και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Οι τράπεζες οφείλουν να στηρίξουν ουσιαστικά επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ώστε η επόμενη μέρα να βρει ενεργές τις περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες.
Είναι αυτονόητο ότι αυτές τις στιγμές προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση του ΕΣΥ, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όμως αν αφήσουμε στην τύχη του το επιχειρηματικό πεδίο, τότε όταν τελειώσει ο εφιάλτης του κορονοϊού, δεν θα υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις για να βοηθήσουν στην ανόρθωση της οικονομίας μας".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr