Σύμφωνα με μετάδοση του Guardian, οι Φαϊζάλ Αμπού αλ-Κουμσάν, Αϊμάν αλ-Τζάντι, Ιμπραχίμ αλ-Σέιχ Χαλίλ, Φάντι Χασούνα και Μοχάμεντ αλ-Λάντα'α κοιμόντουσαν στο ραδιοτηλεοπτικό τους φορτηγό, με την ένδειξη «Τύπος», όταν αυτό έγινε στόχος άμεσης επίθεσης του ισραηλινού στρατού, δήλωσαν μάρτυρες στα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης. Άλλοι 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλα ισραηλινά χτυπήματα πριν από την αυγή σε όλη την επικράτεια, ανέφερε το τοπικό υπουργείο Υγείας.
Οι πέντε άνδρες, οι οποίοι εργάζονταν στο Al-Quds Today, ένα τηλεοπτικό κανάλι που συνδέεται με την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, μια μικρότερη μαχητική ομάδα που μάχεται μαζί με τη Χαμάς, κηδεύτηκαν το πρωί της Πέμπτης.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε «ένα ακριβές πλήγμα σε ένα όχημα με έναν τρομοκρατικό πυρήνα της Ισλαμικής Τζιχάντ στο εσωτερικό του στην περιοχή Νουσεϊράτ ... Πριν από το πλήγμα, ελήφθησαν πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος να πληγούν άμαχοι».
Ανέλαβε επίσης την ευθύνη για τουλάχιστον πέντε αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν, όπως είπε, στρατιωτικούς στόχους στην Υεμένη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από το κίνημα των Χούτι, επίσης γνωστό ως Ansar Allah, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν. Λιμάνια, σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και ο διεθνής αερολιμένας της Σαναά ήταν μεταξύ των στόχων που επλήγησαν το απόγευμα της Πέμπτης. Δεν ήταν άμεσα σαφές αν υπήρξαν θύματα.
Το Παλαιστινιακό Συνδικάτο Δημοσιογράφων δήλωσε ότι 195 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την επίθεση, και τουλάχιστον 400 έχουν τραυματιστεί τους τελευταίους 14 μήνες.
Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αρνούνται ότι στοχοποιούν εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, μια έρευνα του Guardian διαπίστωσε ότι εν μέσω της χαλάρωσης της ερμηνείας των νόμων του πολέμου από τις IDF στη σύγκρουση, ορισμένοι στο στρατό φαίνεται να θεωρούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην περιοχή για τα πρακτορεία που ελέγχονται από παλαιστινιακές μαχητικές ομάδες ή συνδέονται με αυτές.
Δεδομένου ότι τα ξένα μέσα ενημέρωσης εμποδίζονται από το Ισραήλ να εισέλθουν ελεύθερα στη Γάζα, το έργο της τεκμηρίωσης του πολέμου επί τόπου επιτελείται μόνο από Παλαιστίνιους δημοσιογράφους, πολλοί από τους οποίους συνέχισαν να εργάζονται παρά τους κινδύνους για την ασφάλειά τους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr