Πιο συγκεκριμένα, η FAO αναφέρει πως ο δείκτης τιμών τροφίμων διαμορφώθηκε στις 127,2 μονάδες για τον Απρίλιο έναντι των 126,5 μονάδων τον Μάρτιο.
Η άνοδος των τιμών της ζάχαρης, του κρέατος και του ρυζιού αντιστάθμισε την πτώση που σημειώθηκε στις τιμές των δημητριακών, των γαλακτομικών προϊόντων και των φυτικών ελαίων, σύμφωνα με την FAO.
Σε υψηλό 12 ετών η ζάχαρη
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή της ζάχαρης έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο της από τον Οκτώβριο του 2011, με μηνιαία άνοδο 17,6% τον Μάρτιο. Η άνοδος αποδίδεται στη μείωση της συγκομιδής στην Ινδία και στην Κίνα, καθώς και στη μικρότερη του αναμενόμενου παραγωγή στην Ταϊλάνδη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν κατά 1,3%, ενώ πτώση 1,7% κατέγραψαν οι τιμές των γαλακτομικών και των δημητριακών. Οι τιμές των φυτικών ελαίων διολίσθησαν 1,3% σε μηναίο επίπεδο, σύμφωνα με την FAO.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr