Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr

Υπενθυμίζεται ότι το σημερινό «άνοιγμα» της υφιστάμενης παρτίδας ομολόγου, το οποίο λήγει στις 18 Ιουλίου 2038 με κουπόνι 4,375% και στις 15 Ιουνίου 2053 με κουπόνι 4,125%, πραγματοποιήθηκε με εντολή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) στις Barclays, BNP Paribas, Commerzbank, Eurobank, JP Morgan και Τράπεζα Πειραιώς να προχωρήσουν στο επανάγοιγμα (re-opening).
Με τις επανεκδόσεις το ελληνικό δημόσιο καλύπτει σχεδόν το σύνολο των 8 δισ. ευρώ που προγραμμάτιζε να αντλήσει στο σύνολο του έτους από τις αγορές ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου υπερβαίνουν τα 40 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, για τον 15ετή τίτλο υποβλήθηκαν προσφορές που ξεπέρασαν τα 35 δισ. ευρώ και το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει 2 δισ. ευρώ από την επανέκδοση. Αντίστοιχα, για το 30ετές υποβλήθηκαν προσφορές άνω των 21,5 δισ. και το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει 1 δισ. ευρώ.