Ο επικεφαλής των Ιταλών βιομηχάνων τόνισε ότι «ο φόρος Irap (περιφερειακός φόρος παραγωγικότητας των επιχειρήσεων) είναι καταραμένος και πλήττει όσους βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει για να βελτιώσουν την δουλειά τους» και επισήμανε: «Ως Ένωση Βιομηχάνων είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πίσω όλα τα κίνητρα παραγωγικότητας του δημοσίου, προκειμένου να μπορέσουν να μειωθούν οι φόροι».
Ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Κοράντο Πάσερα, απαντώντας, έμμεσα, στον Σκουίντσι, δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση Rai Tre, ότι «η ανταλλαγή των κινήτρων παραγωγικότητας με τη μείωση των φόρων είναι κάτι το εφικτό, που πρέπει να γίνει πράξη».
Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, η Ένωση Βιομηχάνων Confindustria έκανε γνωστό ότι «αν κανείς δεν υπολογίσει την παραοικονομία, η φορολογική πίεση, στην Ιταλία, αγγίζει το 55% του παραγόμενου εισοδήματος».
Παράλληλα, ο Πάσερα, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στην «πιθανότητα να εξέλθουν του ευρώ η Ελλάδα και η Ισπανία», υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν πίστεψε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, διότι η Ευρώπη, μέσα της, ξέρει ότι πρέπει να αποδείξει ότι είναι ένα οικοδόμημα που μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του».
Σε σχέση, τέλος, με τον κίνδυνο που η Ιταλία αντιμετώπισε πέρυσι, να προσφύγει σε πρόγραμμα βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός ανάπτυξης της κυβέρνησης Μόντι υπογράμμισε: «κινδυνεύσαμε να υποχρεωθούμε να αφήσουμε να μας διαχειριστούν εξωτερικοί οργανισμοί που θα έκαναν μεγάλα λάθη. Αν μπαίναμε σε πρόγραμμα διάσωσης θα κινδύνευε ακόμη και το δημόσιο σύστημα υγείας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr