Από τα τέλη Οκτωβρίου 2007, η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έχει μειωθεί κατά 34% ενώ στο sell off του Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2007 είχε χάσει 27% και σε διάστημα ούτε ενός μηνός χάθηκε το 33%!
Παρ' όλο που η ρίζα του προβλήματος εντοπίζεται στις ΗΠΑ, η αμερικάνικη αγορά υπέφερε λιγότερο συγκρκτικά με τις άλλες αγορές, καθώς έχασε μόνο το 25,5% της κεφαλαιοποίησής της.
Το μεγαλύτερο χτύπημα δε, δεχτηκαν οι αγορές μικρών βιομηχανικά χωρών, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία. Τέλος, οι αναδυόμενες αγορές έχασαν περίπου 12% και για μία ακόμα φορά, όπως στο προηγούμενο sell off απέδειξαν ότι έχουν τις μεγαλύτυερες αντιστάσεις.
Και ενώ αυτή είναι η αλήθεια για την πραγματική εικόνα των αγορών μετά την πτώση, ο γενικός δείκτης, όπως ήταν αναμενόμενο, την Παρασκευή παρουσιάζει οριακές διακυμάνσεις, με τον γενικό δείκτη στις 4.448 μονάδες, παρά τα υψηλά στις 4.527 μονάδες.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 125 ενισχύονται, 82 υποχωρούν και 31 μένουν αμετάβλητες, με την αξία των πακέτων στα 326,8 εκατ. ευρώ και 160 εκατ. ευρώ σε πακέτα, με σημαντικότερο, τα 25,030 εκατομμύρια τεμάχια, που άλλαξαν χέρια στην ΑΝΕΚ στο 1,90 ευρώ.
Οι διεργασίες στον κλάδο της ακτοπλοϊας είναι πλέον γεγονός.
Η μετοχή της ΕΤΕ πάντως, εξακολουθεί να ενισχύεται στα 42,68 ευρώ με 1 εκατ. τεμάχια, ενώ μικρές είναι οι διακυμάνσεις σε Πειραιώς, Eurobank και Αlpha.Κίνηση στα 10 ευρώ για τον Μυτιληναίο με όγκο 641 χιλιάδων τεμαχίων, ενώ άνοδο πάνω από 8% σημειώνει η Χαλκόρ, μετά την εξαγορά στην Τουρκία και πάνω από 2% η Μηχανική έπειτα από την ανακοίνωση για επέκταση στο real estate της Αιγύπτου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr