Οι υπόλοιποι θεωρούν πως μετά το ράλι ανακούφισης που προηγήθηκε στις αρχές της εβδομάδος οι επενδυτές κάνουν πλέον δεύτερες σκέψεις και θεωρούν πως η «περιπέτεια» της χώρας μόλις τώρα αρχίζει με άγνωστη πορεία και σίγουρα όχι διασφαλισμένη λύση, δεδομένων και των δηλώσεων του Β. Σόιμπλε που έσπευσε να θέσει όρους και προϋποθέσεις χωρίς να δώσει κάποιο ορατό στίγμα καλής διάθεσης από την πλευρά της Γερμανίας.
Αποτέλεσμα ήταν η αγορά της Αθήνας να δεχτεί στο ξεκίνημα των συναλλαγών ισχυρό «άδειασμα» που έφερε τον Γενικό Δείκτη σε απώλειες κοντά στο 10% για να τις περιορίσει όμως άμεσα να κλείσει τελικά στις 819,5 μονάδες με πτώση 3,37%, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι πιέσεις στο FTSE ASE 25 που έκλεισε στις 246,37 μονάδες στο -4,48%, ένεκα των ισχυρότερων ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές.
Ειδικότερα και όπως έχει επισημάνει νωρίτερα το reporter.gr από χθες το βράδυ όπου και έγινε γνωστή η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην δώσει παράταση στην αποδοχή των Ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για παροχή χρηματοδότησης στις συστημικές τράπεζες της χώρας πέρα της 11ης Φεβρουαρίου, στα διεθνή dealing rooms σήμανε συναγερμός.
Αξίζει δε να σημειωθεί πως στην Wall Street το ETF Global X FTSE Greece που διαμορφώνει την αποτίμησή του από τα Ελληνικά Blue Chips έχασε περί το 10% της αξίας του, δίνοντας νέα ευκαιρία για shorting στους διαχειριστές των hedge funds που εδώ και καιρό κερδοσκοπούν μεταξύ του Ελληνικού και του Αμερικάνικου χρηματιστηρίου μέσω του συγκεκριμένου «αμοιβαίου κεφαλαίου».
Σύμφωνα με απόψεις ανθρώπων της αγοράς το νόμισμα (σ.σ.η απόφαση της ΕΚΤ) έχει μεν δυο όψεις υπό την έννοια πως η Κεντρική Τράπεζα πιέζει εκτός από την Ελλάδα και την ΕΕ να λάβει άμεσα πολιτικές αποφάσεις, όμως η εξέλιξη δεν παύει να προκαλεί έντονη ανησυχία και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που οι διεθνείς επενδυτές άρχισαν να βλέπουν ευκαιρίες στην χώρα.
Η εικόνα επιβεβαιώνει την τεχνική ανάλυση που έκανε λόγο για εκτόνωση της ανοδικής αντίδρασης στα επίπεδα των 260 μονάδων για τον FTSE ASE 25.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την χθεσινή επισήμανση του Γ. Σπίρτου της Hellenic American ΑΧΕΠΕΥ η τεχνική εικόνα του Δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης (FTSE25), έδειξε πως εφόσον ξεπέρασε τον αρχικό στόχο στη ζώνη 245/250 μονάδων και έφτασε στα επίπεδα των 260 περίπου μονάδων, πλέον δίνει σήμα για ένα νέο πτωτικό κύμα με στόχο εκ νέου τις 220/230 μονάδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr