Το αν αυτά ευσταθούν ή όχι, είναι άλλο θέμα. Θα όφειλε να ελέγχεται από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. Φέτος η επιτροπή μας ενημέρωσε ότι «ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη», δηλαδή ότι εδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία, δίχως να έχει διασταυρώσει την ορθότητά τους.
Όπως και να ‘χει, από τις δηλώσεις για τα περυσινά περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών, μαθαίνουμε π.χ. ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει καθαρό εισόδημα 49.058,51.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει 33.000 ευρώ.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά δηλώνει στο "πόθεν έσχες" εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση ύψους 37.196 ευρώ.
Και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας δηλώνει καθαρό εισόδημα 76.549 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση.
Δηλαδή ο κ. Κουτσούμπας έχει μεγαλύτερη βουλευτική αποζημίωση απ’ ό,τι ο Πρωθυπουργός και σχεδόν διπλάσια από τους υπόλοιπους αρχηγούς.
Είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το ότι η διαδικασία υποβολής, ελέγχου και δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες, είναι άνευ ουσίας, τουλάχιστον με τον τρόπο που γίνεται…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr