Η κα. Παγώνη την παρομοίασε με ένα... θαλάσσιο θηρίο με πλοκάμια, λέγοντας χαρακτηριστικά στο MEGA πως «θυμίζει ένα επιθετικό θαλάσσιο θηρίο το οποίο δεν μας αρέσει ούτε θέλουμε να τα ακούμε».
«Είναι πολύ μεταδοτική συγκριτικά με τις άλλες υποπαραλλαγές, γιατί ανήκει στην ομάδα Όμικρον. Το καλό είναι πως τα συμπτώματά της σε κάθε ασθενή -που εμείς στην Ελλάδα έχουμε εντοπίσει έξι περιστατικά, 4 στο βόρειο τομέα Ατικής και 2 στον Δυτικό- είναι απλά, όπως ενός κρυολογήματος. Δηλαδή, αφορά το ανώτερο αναπνευστικό και είναι μία γριπώδης συνδρομή, με πονόλαιμο, μπούκωμα, μπορεί να κάνει πυρετό. Το σημαντικό είναι πως δεν κάνει πνευμονίες, δεν αφορά το κατώτερο αναπνευστικό», σημείωσε.
Επιπλέον, τόνισε πως «αυτό σημαίνει ότι στα νοσοκομεία δεν θα έχουμε πολλές νοσηλείες ούτε πίεση, όπως δεν έχει η Αμερική».
Ερωτηθείσα για τα φάρμακα με τα οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό, αρχικά επεσήμανε δεν πρέπει να παίρνουμε αντιβιοτικά.
«Ξεκαθαρίζω ότι τα αντιβιοτικά δεν είναι για τις ιώσεις. Οι άνω των 60 ετών μπορούν να πάρουν το αντιϊκό γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα, από ‘ κει και έπειτα, φοράμε τη μάσκα μας και είμαστε για λίγες μέρες απομονωμένοι», τόνισε.
«Δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι σε όλες τις κλινικές του “Γεννηματάς”»
Η κα. Παγώνη μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τις λειτουργίες της γενικής εφημερίας, δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι στις παθολογικές κλινικές και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, γιατί το “Γεννηματάς” έχει μπει ως νοσοκομείο κορμός στις γενικές εφημερίες, με πολύ μικρή βοήθεια από άλλα νοσοκομεία».
Μάλιστα, για τον λόγο αυτό το προσωπικό του νοσοκομείου θα κάνει στάση εργασίας την Τρίτη (17/1) και τόνισε ότι «λείπουν πάρα πολλοί ειδικευόμενοι σε κάθε κλινική, σχεδόν οι μισοί».
«Έχουμε ζητήσει και προσπαθήσει να λυθεί το πρόβλημα από τη διοίκηση και θα προχωρήσουμε και στο Yπουργείο», συμπλήρωσε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr