Πιο συγκεκριμένα, η κ. Παγώνη, τόνισε ότι χρειάζεται «να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε θανάτους. Η μεταδοτικότητα συγκριτικά με την Covid-19 δεν έχει καμία σχέση».
Παράλληλα, ο πνευμονολόγος, Παναγής Γαλιατσάτος, εξέφρασε την άποψη ότι η ευλογιά των πιθήκων δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε πανδημία.
Κατά πόσο βοηθάει το εμβόλιο
«Όταν έρθεις σε επαφή με κάποιον που έχει αυτές τις φυσαλίδες στο πρόσωπο, στα χέρια ή τα πόδια είναι λογικό να στο μεταδώσει αν τον αγγίξεις», εξήγησε η κ. Παγώνη.
Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι δεν χρειάζεται να πάνε να κάνουν το εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων όλοι. «Εάν χρειαστεί εμβόλιο αυτό υπάρχει», είπε και πρόσθεσε ότι γίνεται συνήθως την τέταρτη ημέρα, σε περιπτώσεις που ο ασθενής είναι σε προχωρημένη κατάσταση ή έχει κάποια επιπλοκή.
«Τα περιστατικά στο εξωτερικό δεν χρειάστηκαν να μπουν σε ιδιαίτερη θεραπεία εκτός από τρία που εμβολιάστηκαν την τέταρτη ημέρα από τη μόλυνση. Τα υπόλοιπα περιστατικα, μετά από τρεις με τέσσερις εβδομάδες ήταν σε αποδρομή, σπίτι τους και υποχώρησε η νόσος», διευκρίνισε.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μονάδας Covid του νοσοκομείου John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, τόνισε ότι κανείς δεν πιστεύει ότι η ευλογιά των πιθήκων θα εξελιχθεί σε πανδημία.
«Θα το νικήσουμε και δεν θα γίνει πανδημία» δήλωσε ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν γεμίζει τα νοσοκομεία. Προσοχή χρειαζόμαστε, αλλά όχι φόβο».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr