Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο για την τιτλοποίηση των ακινήτων, από την οποία η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι μπορούν να προκύψουν έσοδα από 350 έως 400 εκατ. ευρώ, αλλά και να αναζητηθούν επιπλέον «ώριμα» ακίνητα ή άλλα έργα, που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα.
Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έναν κατάλογο ώριμων προγραμμάτων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 4 δισ. ευρώ. Στόχος της παρουσίασης ήταν να πειστούν οι επικεφαλής της τρόικας ότι με την προώθηση της πλειονότητας των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος των 3,5 δισ. ευρώ για το 2014.
Εν τω μεταξύ, λήγει την Πέμπτη η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το Ελληνικό και σύμφωνα με παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού. Υποψήφιοι «μνηστήρες» είναι η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η βρετανική London & Regional Properties και η ισραηλινή Elbit Cochin.
Εκπρόσωπος της ισραηλινής εταιρίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η εταιρεία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για το έργο, αλλά δεν μπορεί να υποβάλει προσφορά «εάν δεν δοθούν συγκεκριμένες διευκρινίσεις και γίνουν βελτιώσεις στη συμφωνία αγοράς των μετοχών της Ελληνικόν ΑΕ». Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και το φορολογικό πλαίσιο είναι δύο από τα θέματα για τα οποία η Elbit ζητεί περισσότερες διευκρινίσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr