Τα κυβερνητικά χρηματοκιβώτια ξεμένουν σιγά σιγά από ρευστό και οι αρμόδιοι υπάλληλοι, που βλέπουν το πρόβλημα εκ των έσω κρούουν των κώδωνα του κινδύνου.
Στο κόκκινο βρίσκονται τα αποθεματικά για μισθούς και συντάξεις –για τα οποία συζητείται έντονα έως και η στάση πληρωμών, τουλάχιστον μέχρις ότου όλα σταθεροποιηθούν έστω και στον ελάχιστο βαθμό, μετά τις εκλογές- και οι εισαγωγές πετρελαίου κίνησης, τροφίμων και φαρμακευτικών ειδών.
Οι ειδικοί μιλούν ακόμα και για χρήση ποσών που υποτίθεται ότι θα καταναλώνονταν προς όφελος των τοπικών τραπεζών σε ώρα τεράστιας ανάγκης.
Παρόλη την καλυτέρευση που σημειώθηκε στα έσοδα του ελληνικού κράτους από τους έκτακτους φόρους που επιβλήθηκαν το 2011, η ηγεσία δήλωσε πως ακόμα της «λείπουν» 1,7 δισ. ευρώ.
Με την τρόικα να αναμένει τις μετεκλογικές εξελίξεις στη χώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε και πρόκειται να λάβει οικονομική στήριξη εάν δεν δείξει πως συμμορφώνεται με τα όσα μνημονιακά έχει συμφωνήσει.
Επιπλέον, υπολογίζεται πως ακόμα και αν λάβει το 1 δισ. ευρώ που κρατά η τρόικα, έως ότου η Ελλάδα δείξει καλή διαγωγή, ο τόπος θα συνεχίσει να δυσκολεύεται, αφού τα οικονομικά δεδομένα έχουν ξεφύγει από τα όρια ελέγχου.
Τέλος, ντόπιοι και ξένοι οικονομολόγοι υπογραμμίζουν πως, σημαίνοντα ρόλο –προς το χειρότερο- παίζουν η διάρκεια της κρίσης και η ανάγκη για περισσότερη λιτότητα, παράμετροι οι οποίες δεν επιτρέπουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα -και τελευταία, τονίζεται ότι επηρεάζουν και την κατάσταση άλλων προβληματικών οικονομιών της ευρωζώνης, όπως αυτήν της Ισπανίας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr