Η εικόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το 2016 που δημοσιεύει, είναι αποκαλυπτική. Τα πειθαρχικά συμβούλια σε πολλούς φορείς δεν έχουν καν συγκροτηθεί. Και εκεί όμως που υπάρχουν, πραγματοποιούνται ελάχιστες συνεδριάσεις. Το αποτέλεσμα είναι να διογκώνονται και να χρονίζουν οι υποθέσεις και η απονομή της πειθαρχικής Δικαιοσύνης να αγγίζει τα όρια της αρνησιδικίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΕΔΔ για το 2016, στις 31 Δεκεμβρίου του έτους, οι εκκρεμείς υποθέσεις ήταν 4.351. Στα πρωτοβάθμια ήταν 3.316, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2015 εκκρεμούσαν στα πρωτοβάθμια 2.185 υποθέσεις.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται πως το ζήτημα των πειθαρχικών αποτελεί «πληγή» για το Δημόσιο παρά τις παραινέσεις αλλά και τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί για το θέμα από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Μάλιστα, η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε πριν λίγες εβδομάδες σχετική εγκύκλιο. Παρόλα αυτά σε πολλούς φορείς τα πειθαρχικά συμβούλια είτε δεν έχουν καν συγκροτηθεί είτε συνεδριάζουν αραιά και που.
Με αυτό ως δεδομένο, η εκδίκαση των υποθέσεων βρίσκεται σε εκκρεμότητα, άρα οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι υπάλληλοι, εκτός από όσους έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, εξακολουθούν να εργάζονται στο Δημόσιο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr