Μάλιστα η Αρχή αναμένεται να στείλει με προσωποποιημένο μήνυμα στο Taxisnet σχετική ενημέρωση.
Στα μηνύματα που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες, η ΑΑΔΕ τους ενημερώνει ότι:
- «Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, για τον μισθωτή σας με ΑΦΜ *** δεν δικαιούστε την έκπτωση φόρου, διότι από τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία μας δεν προκύπτει ότι η σύμβαση εργασίας μισθωτή/συζύγου/μέλους συμφώνου συμβίωσης είναι σε αναστολή. ***(αφορά διαμέρισμα)***».
- «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το Νόμο 4684/2020, Κύρωση της από 30-3-2020 ΠΝΠ, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης, προκειμένου να ενταχθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις που απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, θα πρέπει να έχει ενεργό ΚΑΔ (ΚΩΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ) στις 20/3/2020. Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο μισθωτής σας με ΑΦΜ **** έκανε έναρξη στις 16/10/2020.» ***(αφορά επιχείρηση)***».
Με βάση πάντως τους ελέγχους:
■ Σε 45.783 δηλώσεις ο μισθωτής επαγγελματικής στέγης δεν ήταν πληττόμενος.
■ Σε 28.981 δηλώσεις δεν υπήρξε αναστολή εργασίας για τον εργαζόμενο.
■ Σε 4.791 δηλώσεις είχε δηλωθεί επαγγελματική χρήση από μη επιτηδευματία ή επιχείρηση.
■ Πολλές περιπτώσεις αφορούσαν υπεκμισθώσεις ακινήτων τις οποίες εντόπισε η υπηρεσία με αποτέλεσμα οι δηλώσεις Covid να απορριφθούν αυτόματα από το σύστημα.
■ Πολλές περιπτώσεις αφορούν ασυμφωνία στις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης με τα ποσά των ενοικίων που αναγράφονταν στις δηλώσεις Covid. Το ίδιο συνέβη και στις δηλώσεις Covid που απορρίφθηκαν επειδή σ’ αυτές αναγράφονταν αριθμοί τετραγωνικών μέτρων μικρότεροι ή μεγαλύτεροι σε σύγκριση με τους αντίστοιχους που είχαν συμπληρωθεί στις δηλώσεις Ε9.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr