Πιο συγκεκριμένα, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης κατάφερε να περάσει τις απαιτητικές εξετάσεις, τις οποίες ένας υποψήφιος μπορεί να περάσει μετά αρκετά χρόνια ιατρικής εκπαίδευσης και εξάσκησης.
Το ChatGPT πέτυχε σκορ 52,4% έως 70%, όταν το όριο που πρέπει να περάσει ένας γιατρός, είναι περίπου το 60%.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο 89% των ερωτήσεων το «έξυπνο» σύστημα παρήγαγε τουλάχιστον μία σημαντική εμπνευσμένη απάντηση, που ήταν πρωτότυπη. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι το ChatGPT ξεπέρασε σε επιδόσεις το PudMedGPT, ένα ανάλογο εργαλείο εκπαιδευμένο αποκλειστικά στο βιοϊατρικό πεδίο, το οποίο δεν ξεπέρασε σε βαθμολογία το 51%.
«Η επίτευξη βαθμολογίας πάνω από το όριο επιτυχίας σε αυτές τις γνωστές για τη δυσκολία τους εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, και μάλιστα χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη βοήθεια, σηματοδοτεί ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για την ωρίμανση της κλινικής τεχνητής νοημοσύνης», επεσήμαναν οι ερευνητές.
Οι ίδιοι, έκαναν γνωστό ότι το ίδιο το ChatGPT τους βοήθησε σημαντικά στο να γράψουν την επιστημονική δημοσίευση τους. Όπως είπαν, «αλληλεπιδράσαμε με το ChatGPT σαν να ήταν συνάδελφος μας, ζητώντας του να συνθέσει, να απλοποιήσει και να προσφέρει επιχειρήματα στο προσχέδιο της μελέτης μας. Όλοι οι συν-συγγραφείς εκτιμήσαμε πολύ τη συμβολή του ChatGPT».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr