Ο συνολικός όγκος των πωλήσεων 5G smartphones αναμένεται να αυξηθεί το 2021 σε 570 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένος κατά 123,4% σε σχέση με πέρυσι. Η Κίνα θα συνεχίσει να ηγείται της κούρσας, ελέγχοντας το 47,1% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς 5G, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν με 16%, την Ινδία με 6,1% και την Ιαπωνία με 4,1%.
Μέχρι το τέλος του 2022, οι συσκευές 5G θα αποτελούν περισσότερο από το ήμισυ όλων των πωλήσεων smartphones με μερίδιο 54,1%.
Σε ό,τι αφορά τις τιμές των συσκευών 5G βρίσκονται και αυτές στο επίκεντρο της προσοχής της αγοράς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, η μέση τιμή πώλησης ενός smartphone 5G αναμένεται να διαμορφωθεί στα $634 το 2021, σταθερή δηλαδή στα επίπεδα του 2020, όταν κυμαινόταν στα $632.
Την ίδια στιγμή που το 5G βρίσκεται σε άνοδο, οι συσκευές 4G συνεχίζουν την πτωτική πορεία. Ενδεικτική είναι και η μαζική πτώση της μέσης τιμής πώλησης των 4G συσκευών. Η μέση τιμή πώλησης έχει μειωθεί στα $206, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν 30% πτώση από πέρυσι ($277).
Παγκόσμια αγορά smartphones
Σύμφωνα με την IDC, οι παγκόσμιες αποστολές smartphones θα συνεχίσουν να αυξάνονται το 2021. Αν και η κατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν έχει βελτιωθεί δραστικά, η αγορά smartphones έχει δείξει θετικά αποτελέσματα τα τελευταία τρίμηνα. Σύμφωνα με το “IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker”, οι αποστολές smartphones αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,4% το 2021, φτάνοντας τα 1,37 δισεκατομμύρια μονάδες. Η αγορά είχε αυξηθεί κατά 3,4% το 2022 και το 2023.
Η αύξηση 7,4% μπορεί να αποδοθεί σε μια υγιή αύξηση 13,8% των πωλήσεων συσκευών, που υποστηρίζουν λειτουργικό iOS, σε συνδυασμό με αύξηση 6,2% στις πωλήσεις συσκευών Android.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, για το 2021 οι μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, δηλαδή η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δυτική Ευρώπη, θα εξακολουθήσουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα το 2021, ενώ άλλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Ιαπωνία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική θα τροφοδοτήσουν την ανάκαμψη.
“Το 2020 η αγορά ήταν αμήχανη λόγω της πανδημίας, αλλά όλα τα κορυφαία brands υλοποίησαν κανονικά τα σχέδια παραγωγής τους, με κύρια διαφορά ότι το χρονοδιάγραμμα απομακρύνθηκε. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο, όπου τα επίπεδα αποθέματος είναι πολύ πιο υγιή από άλλες κατηγορίες, όπως οι υπολογιστές. Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της ζήτησης των καταναλωτών στα πρόσφατα τριμηνιαία αποτελέσματα των πωλήσεων”, τονίζει η IDC.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr