Για τη δυναμική του κλάδου της πληροφορικής, όπως επίσης και για τις συνομιλίες που έχει με τους διοργανωτές της έκθεσης προκειμένου να δημιουργηθεί μια αντίστοιχη στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, κ. Τάσος Τζήκας, κατά το χαιρετισμό στη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου στο MWC18. “Η Ελλάδα έχει πολύ αξιόλογες επιχειρήσεις, που ασχολούνται με την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες. Είμαστε εδώ για να δείξουμε αυτήν τη νέα δύναμη που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, παράλληλα με τον τουρισμό και να συζητήσουμε με την έκθεση της Βαρκελώνης τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια συνεργασία, όσον αφορά στη δημιουργία”, τόνισε ο κ. Τζήκας.
Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ και του Corallia και την υποστήριξη της ΕΕΚΤ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας και περιλαμβάνει τη συμμετοχή στις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις. Η ελληνική συμμετοχή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓΕΤ.
Τα επίσημα εγκαίνια του κεντρικού εθνικού περιπτέρου στις εγκαταστάσεις του MWC, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρη Κρέτσου, του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Στέλιου Ράλλη και του εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Δημητρίου Κουρμπάση.
Αναβαθμισμένη συμμετοχή
Φέτος, η ελληνική συμμετοχή - η έκτη κατά σειρά - είναι αναβαθμισμένη με δύο Εθνικά Περίπτερα και ενισχυμένη με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους νευραλγικούς τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, αλλά του Gaming. Από την πρώτη ημέρα της έκθεσης, εκπρόσωποι εταιρειών και συλλογικών φορέων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας της Ελλάδας, καθώς και από τα συναφή ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα και τις δομές υποστήριξης της startup επιχειρηματικότητας, ολοκλήρωσαν με επιτυχία προγραμματισμένες - και μη - συναντήσεις με επενδυτές και στελέχη ξένων εταιριών, που επισκέφθηκαν τόσο το εθνικό περίπτερο στον κεντρικό χώρο της έκθεσης, όσο κι εκείνο που φιλοξενούνται οι νεοφυείς επιχειρήσεις “4 Years From Now” (4YFN).
Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος και η αντιπρόεδρος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Αρχής, κυρία, Αγγελική Σγώρα, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ και Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, η Γενική Γραμματέας ΔΣ του ΣΕΠΕ, κυρία Ειρήνη Νικολαΐδη και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ, κ. Γιάννης Σύρρος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ, κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης.
Βήμα αισιοδοξίας
Κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου στο MWC18, o κ. Κρέτσος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σημασία της αναβαθμισμένης ελληνικής συμμετοχής στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Παράλληλα, επισήμανε ότι “αποτελεί ένα βήμα αισιοδοξίας το γεγονός ότι μια χώρα μπορεί να απορροφήσει νέες ψηφιακές τεχνολογίες και να τις δίνει πίσω στους πολίτες με την μορφή εφαρμογών και χρήσιμων υπηρεσιών”.
Ο κ. Ράλλης τόνισε από την πλευρά του ότι “η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν την τόσο σημαντική διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν χαρακτηρίζεται, πλέον, από την κρίση και την ανασφάλεια, αλλά από εξωστρέφεια και καινοτομία”. Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, πως η Ελλάδα “έχει πλέον διαμορφώσει μια συνεκτική ψηφιακή εθνική στρατηγική στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής, έχοντας συνεργαστεί με τους θεσμούς, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό”.
Πηγή: sepe.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr