Ουσιαστικά, η αμερικανική εταιρία ανοίγει τον κόσμο των Big Data και του cloud στην υγεία.
Έτσι, δίνει τη δυνατότητα για ένα φάκελο υγείας, όπου θα καταγράφονται όλο το ιστορικό, αλλά και στοιχεία για θεραπείες, εμβόλια, συνταγές κι αγωγές όσων χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
Ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών είναι μια από τις βασικές μεταρρυθμίσεις στον κλάδο που θα πρέπει και στην Ελλάδα να προωθηθούν, καθώς ενισχύουν την εξατομικευμένη προσέγγιση στη διαχείριση ασθενειών.
Η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί χαρακτηριστικά του προτύπου FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) του HL7. Μάλιστα, το HL7 (Health Level Seven) είναι το πιο καταξιωμένο διεθνές πρότυπο διασύνδεσης εφαρμογών στον χώρο της Υγείας.
Όπως ανακοινώθηκε, η Apple θα συνεργάζεται με 12 νοσοκομεία των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους είναι τα φημισμένα Penn Medicine και Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες, Johns Hopkins και Geisinger Health System.
«Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα υγείας. Έχουμε συνεργαστεί στενά με γιατρούς και νοσοκομεία για να προσφέρουμε αυτό που όλοι ζητούν εδώ και χρόνια, εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα υγείας μέσω του iPhone», αναφέρει σε δήλωσή του ο COO (επικεφαλής λειτουργιών) της εταιρείας Jeff Williams.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr