Επίσης, τόνισε ότι ήδη υλοποιείται το έργο για την ίδρυση Κέντρου Ικανοτήτων για τους Ημιαγωγούς, με χρηματοδότηση ενωσιακών και εθνικών πόρων, και ως αρμόδια για τη Βιομηχανία Υφυπουργός, αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία της διασύνδεσης της τεχνολογίας με τη βιομηχανική παραγωγή.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας συμμετείχε ενεργά, με την υποβολή απόψεων και θέσεων στη διαβούλευση για τη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους Ημιαγωγούς.
Στη συζήτηση που ακολούθησε σε πάνελ, με συμμετέχοντες, τον Πρόεδρο της HETiA, κ. Ζερβάκη και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της DG Connect, κ. Σκορδά, η κα. Μάνη ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον σχεδιασμό μικροκυκλωμάτων, διαθέτει επίσης, ταλαντούχους επιστήμονες και ο στόχος είναι η περαιτέρω εκπαίδευση και εξειδίκευσή τους, ώστε να στελεχωθούν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω κλάδο.
Τέλος, τόνισε, ότι στόχος είναι να καταστεί η χώρα μας πρωτοπόρος στην καινοτομία και στην τεχνολογία, στην κατεύθυνση που δίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες μάλιστα ανακοίνωσε ότι η χώρα μας είναι μια από τις επτά χώρες της Ε.Ε. όπου θα δημιουργηθούν τα πρώτα εργοστάσια τεχνητής νοημοσύνης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr