«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019 στην οικονομία. Το ΑΕΠ της χώρας θα φτάσει φέτος τα 224 δισ. ευρώ, όσο ήταν το 2010. 45 δισ. ευρώ πάνω από το 2018. Το δημόσιο χρέος της χώρας θα είναι 40 μονάδες κάτω από το κορυφαίο του επίπεδο, μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ευρωζώνη. Και η εισαγόμενη ακρίβεια, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών σήμερα, θα φθείνει όσο προχωράει και όσο εμείς αυξάνουμε τους μισθούς και μειώνουμε φόρους και εισφορές», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.
Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «πρέπει να είναι καθαρό το δίλημμα. Μία εβδομάδα πριν την προσφυγή στην κάλπη, με όσα λέει ο κ. Ανδρουλάκης συνεχώς, με όσα φαίνονται να λένε στις προγραμματικές τους θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είναι προφανές ότι είναι πιο κοντά. Ο κίνδυνος να ψηφίσεις Ανδρουλάκη και να σου βγει Τσίπρας είναι υπαρκτός».
Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η ΝΔ έδωσε «πάνω από 53 δισ. ευρώ στην ελληνική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Γιατί είχαμε εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη έχει ένα πρόσωπο: Το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη που ό,τι είπε το έκανε.».
«Το Σύνταγμα, οι Νόμοι προβλέπουν όταν ένα κόμμα - που δεν είναι κυβέρνηση - καταθέσει μία πρόταση Νόμου, να έχει τη δυνατότητα το ΓΛΚ να την κοστολογήσει και να επισυνάψει την έκθεσή του για το δημοσιονομικό κόστος. Γιατί να μην κάνουμε κάτι αντίστοιχο για τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων. Το ΓΛΚ είναι μία αρχή που έχει αποδείξει την αξία του. Επομένως, θα μπορούσαμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε πριν την παρουσίαση των προεκλογικών προγραμμάτων, να έχουμε μία τέτοια δυνατότητα», πρόσθεσε.
(Η κοστολόγηση των προγραμμάτων) Είναι μία προϋπόθεση Δημοκρατίας, να είμαστε διαφανείς σε αυτά που υποσχόμαστε και να μην είναι κενό γράμμα», κατέληξε λέγοντας ο κ. Πέτσας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr