«Ήταν αίτημα της κοινωνίας, η κυβέρνηση να βρεθεί τρεις μέρες απολογούμενη στη Βουλή», τόνισε μιλώντας στο «Στο Κόκκινο 105.5 FM», ο κ. Ηλιόπουλος. «Αυτές τις τρεις μέρες, φάνηκε ξεκάθαρα η αδυναμία των κυβερνητικών βουλευτών να υποστηρίξουν το κυβερνητικό έργο», σημείωσε. «Δεν είδαμε βουλευτές της ΝΔ να λένε ότι τα πήγε καλά ο κ. Στυλιανίδης, ο κ. Καραμανλής ή ο κ. Σκρέκας», πρόσθεσε.
Επίσης, κάνοντας λόγο για ένδεια επιχειρημάτων από την πλευρά της ΝΔ, παρατήρησε: «όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές επειδή φοβάται τις δημοσκοπήσεις, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές το κάνει -υποτίθεται- επειδή φοβάται τις δημοσκοπήσεις». «Καλό είναι να κάτσουν και να σκεφτούν ένα παραπάνω επιχείρημα», πρόσθεσε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Υπογράμμισε ακόμα ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα για τη θεσμική παρακμή που ζει αυτή τη στιγμή η χώρα». «Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αυτή η συζήτηση, αλλά όταν το νούμερο 2 της κυβέρνησης, ο κ. Γεραπετρίτης, στέλνει μηνύματα στον κ. Φουρθιώτη, σε άνθρωπο που έχει τραμπουκίσει υπουργό της κυβέρνησης, τότε προφανώς μιλάμε για βαθύτατη θεσμική παρακμή που ακουμπά και τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.
Αναφερθείς στο ζήτημα της ακρίβειας, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει υποτιμήσει το πρόβλημα και αυτό ανήκει στον πυρήνα της πρότασης μομφής». «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη που έχει χαμηλότερο κατώτατο μισθό από αυτόν που είχε το 2010, η Ελλάδα είναι στις χειρότερες θέσεις σε επίπεδο ακρίβειας και στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε. «Στον καταναλωτή το ρεύμα έρχεται από 40% έως 200% πάνω -αν μιλήσουμε για αγρότες παραγωγούς-, ενώ στο φυσικό αέριο οι λογαριασμοί έρχονται δυο και τρεις φορές πάνω», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Όσον αφορά την πανδημία, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους».
Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας, σημείωσε: «μόνο και μόνο από το γεγονός ότι η ΝΔ -μετά τη συγκρότηση ενός νέου υπουργείου- συνεχίζει να μιλά για πρόβλημα κατανομής αρμοδιοτήτων, σημαίνει ότι η ευθύνη ανήκει κυρίαρχα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Επανέλαβε δε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τις συσκέψεις πριν την κακοκαιρία, τις οποίες συντόνιζε ο κ. Σκέρτσος». «Για το γεγονός ότι μέχρι τις 5 το απόγευμα έμπαιναν αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, προφανώς έχει ευθύνη το κράτος», επισήμανε, κάνοντας λόγο για «αδιανόητο φιάσκο στην Αττική Οδό, στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων, στην Κηφισίας, με ανθρώπους 20 ώρες εγκλωβισμένους σε τρένα έξω από τη Λιβαδειά, με τη μισή Αττική να είναι για μέρες χωρίς ρεύμα αλλά με τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ να παίρνουν 50% μπόνους».
Αναφερθείς στα εργασιακά, τόνισε ότι «αν θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματικές αυξήσεις στην αγορά εργασίας, πρέπει να μιλήσουμε για σεβασμό στο ωράριο και για συλλογικές συμβάσεις εργασίας». «Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως κατήργησε το οκτάωρο και έχει φέρει τις απλήρωτες υπερωρίες, διαλύοντας την επιθεώρηση εργασίας, ενώ δεν πιστεύει στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας -επομένως δεν στηρίζει το εργατικό εισόδημα», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Σχολιάζοντας την υπόθεση με τις διώξεις δημοσιογράφων και την αναφορά του πρωθυπουργού σε «υπόκοσμο», υπογράμμισε: «με τον κ. Μητσοτάκη η Ελλάδα πολύ γρήγορα γίνεται Ουγγαρία, δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες από διεθνείς ενώσεις Τύπου που υποστηρίζουν τους δύο δημοσιογράφους και δείχνουν ότι στην Ελλάδα διώκεται η ερευνητική δημοσιογραφία». «Είναι άλλο ένα δείγμα του θεσμικού κατήφορου μιας κυβέρνησης, που κατά τα άλλα μπορεί να μιλά με υπόδικους -κάτι για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε κουβέντα να πει στη Βουλή», ανέφερε.
«Για όλους αυτούς τους λόγους, γίνεται ξεκάθαρο ότι η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr