Σχετικά με τις δύο δικογραφίες, σε εκείνη για την παράνομη ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ψήφισαν 163 βουλευτές υπέρ της άρσης ασυλίας και κατά 13, ενώ στη δικογραφία για την συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση προς τον πρώην πρόεδρο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στ. Πουλή, υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 και παρών ένας. Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε και τη σχετική προώθησή τους.
Τον κ. Πολάκη υπερασπίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας μεταξύ άλλων πως το ΜέΡΑ25 θα ψηφίσει να μην αρθεί η ασυλία. Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκε και το ΚΚΕ.
Ο κ. Πολάκης από το βήμα της Βουλής νωρίτερα έκανε λόγο για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος του». Υποστήριξε δε ότι επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο θα έπρεπε το αίτημα για άρση ασυλίας να στηρίζεται στο άρθρο 86 και όχι στο άρθρο 62 του Συντάγματος.
Μετά την ομιλία του κ. Πολάκη, αποχώρησε σύσσωμη από τη διαδικασία η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε κατά κανένα τρόπο τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξηγώντας την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει.
Όπως είπε πάντως ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, η Βουλή είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις προθεσμίες που υπάρχουν και «δεν θέλει να δώσει την εντύπωση πως αμελεί δια των ενεργειών της να πράξει ότι προβλέπεται προκειμένου να κουκουλωθούν υποθέσεις».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr