Για μία ακόμα φορά επαναλαμβάνεται η δημόσια συζήτηση για το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.
Πρόκειται για μία αδικαιολόγητη εκκρεμότητα της Ελληνικής Πολιτείας.
Ένα ζήτημα που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την κοινή λογική, παραμένει στις καλένδες.
Η Ελλάδα επιμένει να παραβλέπει το δικαίωμα των πολιτών να ψηφίζουν ακόμα και όταν είναι μακριά από την χώρα τους.
Τόσο η διεθνής πρακτική, όσο και οι δημοκρατικές διαδικασίες, επιβάλουν την άμεση ρύθμιση της «ψήφου του Εξωτερικού».
Αναμενόμενο θα ήταν μία κυβέρνηση που έχει ως σημαία της – έστω και κατ΄ επίφαση- την ισονομία, την δημοκρατία και τα ίσα δικαιώματα των πολιτών, να ολοκληρώσει επιτέλους τη ρύθμιση της ψήφου του Εξωτερικού.
Όμως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, προφανώς φέρεται να υιοθετεί πλήρως τις αιτιάσεις των πολέμιων της δίκαιης και δημοκρατικής αυτής ρύθμισης.
Επί της ουσίας, δεν πρόκειται για ένα δυσεπίλυτο ζήτημα.
Μόνο όσοι φοβούνται ότι θα διαρραγεί η πελατειακή σχέση με την κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων τους και ότι θα αναδυθούν αστάθμητοι παράγοντες που θα δυσκολεύουν τις συνήθεις σφυγμομετρήσεις, αντιδρούν.
Οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να ψηφίζουν στις εκλογές.
Η ανάθεση της μελέτης του ζητήματος σε επιτροπή, από την κυβέρνηση, είναι σαφέστατα μία υπεκφυγή η οποία θα κλείσει το ζήτημα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πέρα από την γραφική αντίληψη ότι οι Έλληνες του Εξωτερικού δεν έχουν συνάφεια με τα ζητήματα της πατρίδας, είναι οι πραγματικές αιτίες για τις οποίες η κυβέρνηση είναι αρνητική απέναντι στην δίκαιη αυτή ρύθμιση.
Οι Έλληνες του Εξωτερικού έχουν γνώση για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, για τις πολιτικές ισορροπίες για τις παθογένειες της πολιτικής σκηνής αλλά και τις πραγματικές ανάγκες της Χώρας μας.
Η ψήφος τους θα είναι καθαρή και αιτιολογημένη γιατί θα προσβλέπει στην υποστήριξη πολιτικών και προγραμμάτων κατάλληλων για την βελτίωση των κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών της Ελλάδας.
Θα έχει ως επίκεντρο τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βέβαια στο πλαίσιο της πολιτικής αποπροσανατολισμού της Ελληνικής κοινωνίας, έχει ανοίξει ταυτόχρονα, πολλά και σοβαρότατα ζητήματα.
Η άρνηση λοιπόν της κυβέρνησης να αποδεχθεί την ψήφο του εξωτερικού δεν μπορεί να είναι άλλη από τον φόβο.
Φόβο γιατί τελικά, κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται σε απόσταση από τους αδιέξοδους χειρισμούς μίας κυβέρνησης ερασιτεχνών, μπορούν να δουν ότι ο «αυτοκράτορας είναι γυμνός».
Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα της παγκοσμιοποίησης.
Στον αιώνα που η τεχνολογία έχει μεταβάλει τις έννοιες του χώρου και του χρόνου.
Είναι αβάσιμη η άποψη ότι οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Εξωτερικό είναι αποξενωμένοι από την Ελληνική πραγματικότητα.
Είναι παράλογο να τους στερούμε το δικαίωνα να εκφέρουν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι της Χώρας.
Εάν οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Εξωτερικό έχουν το δικαίωμα ψήφου, αυτόματα η Ελλάδα αποκτά ένα διεθνές δίκτυο πολλαπλασιαστών που θα εργάζεται για τα εθνικά μας δίκαια.
Για τις ελληνικές θέσεις.
Για να ακουστεί και η άποψη της Ελλάδας στην διεθνή κοινωνία.
Είναι θλιβερό όταν οι μικροπολιτικές μέθοδοι με στόχο την διαιώνιση στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στερούν από την χώρα έναν παντοδύναμο εκτελεστικό βραχίωνα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr