Τους επτά όρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού, παρέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στη συνάντησή του το απόγευμα της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Κ.Παπούλια πως υπάρχει ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, και τόνισε ότι αν οι επτά θέσεις γίνουν δεκτές, και ενημερωθεί επισήμως για την κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούσε να συμμετέχει σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή του».
Οι 7 όροι που έθεσε ο κ. Καμμένος:
- Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ για όλη την ελληνική επικράτεια
- Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου Τράπεζας της Ελλάδος
- Συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974, του PSI και της πρώτης δανειακής σύμβασης.
- Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, για τα οποία «υπάρχει θέμα νομιμότητας»
- Ομόφωνη απόφαση για αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Πόθεν έσχες για τους πολιτικούς από το 1974 ως σήμερα.
- Ενημέρωση της Βουλής για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων από το 2009 και δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων. Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για έγγραφα που υπογράφηκαν από την κυβέρνηση χωρίς να έχει το δικαίωμα.
- Εξάντληση των νομικών μέσων για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα κατοχικά δάνεια.
Ακόμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ.Παπούλια να δημοσιοποιήσει την «ανυπόγραφη» επιστολή του Λουκά Παπαδήμου για την οικονομία. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, οπότε το κόμμα δεν λαμβάνει υπόψη το κείμενο.
«Είπα ότι εμείς δεν διαβάζουμε κείμενα ανυπόγραφα και ανεπίσημα, και ζητούμε επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πραγματική κατάσταση στη χώρα, στην οικονομία, στα εξωτερικά θέματα, και στην κατάσταση που διαμορφώνεται με εταίρους μας» είπε ο κ. Καμμένος.
Επίσης ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι ζήτησε την παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος «επιμένει να αρνείται να ενημερώσει για την έκθεση του ιδιωτικού φορέα για τις ελληνικές τράπεζες».
Ζήτησε ακόμη, ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, καθώς και από την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την πραγματική κατάσταση της χώρας, και είπε ότι είναι αδιανόητο να μην έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί σαφή εικόνα. Υποστήριξε, δε ότι χρησιμοποιήθηκε η ψευδής πληροφόρηση για να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός, προκειμένου να εκτελεστούν οι επιθυμίες των δανειστών.
Ακόμα, ο κ. Καμμένος ζήτησε και πρακτικά από την μεσημεριανή σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα.
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση, υπάρχει μόνο κατάργηση ή αποδοχή».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr