Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «Η εθνική συστράτευση και συνεννόηση που προτείνουν ο πρωθυπουργός, πλουτοκρατία και η ΝΔ είναι κάλεσμα υποταγής του λαού και αποδοχής νέων, ακόμη πιο οδυνηρών θυσιών, για να μείνει τώρα άθικτη η υψηλή κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
» Η ταξική-λαϊκή αλληλεγγύη και αντεπίθεση πρέπει να είναι η απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχόλούμενων και των φτωχών αγροτών, για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαίκής πολιτικής».
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τερτίπι» την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο πάνω στα θέματα της οικονομίας.
«Ζητάει η κυβέρνηση πολιτική συναίνεση σε άδικες πολιτικές, για την εφαρμογή δεξιάς στρατηγικής. Αποδέκτης μιας τέτοιας πρόσκλησης μπορεί να είναι ο κ.Σαμαράς και ενδεχομένως και ο κ.Καρατζαφέρης. Εμάς θα μας βρουν απέναντι με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.
Όπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «πρέπει να υπάρξει συστράτευση για την καταπολέμηση στης φοροδιαφυγής και της εισφοροδοαφυγής». Στην αρχή της συνάντησης των δύο ανδρών και στον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον Πρωθυπουργό «Πώς πάνε τα δύσκολα;»
«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση. Χρονίζουν τα προβλήματα, προβλήματα όμως που έχουν σχέση και με μια παρατεταμένη κατάσταση διαφθοράς και ανομίας που επιβαρύνουν και τους προϋπολογισμούς μας»,απάντησε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Χρειάζεται πια, μια εθνική συστράτευση, για να μπορέσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα από κοινού και μ'αυτόν τον τρόπο να μπορέσουμε πραγματικά - και το πιστεύω αυτό - να πάει η Ελλάδα μπροστά, γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες. Αδικείται η χώρα μας σήμερα, γιατί έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποιεί.
Και εσείς, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορείτε να συμβάλετε καθοριστικά σ'αυτή την ενότητα και τη συστράτευση, όλων των δυνάμεων της χώρας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση με αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τρόπο.
Απαντώντας ο Κ. Παπούλιας σημείωσε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, βεβαίως πρέπει να συστρατευθούμε όλοι. Είναι εθνική ανάγκη να το κάνουμε. Ελπίζω όλοι μας να συμφωνήσουμε σ'αυτό και όχι μόνο να συζητήσουμε, αλλά να πάρουμε και αποφάσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr