Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δελτίο εξελίξεων στη βιομηχανία του ΙΟΒΕ, καταγράφηκε επιδείνωση των προσδοκιών, ως αποτέλεσμα απαισιοδοξίας για το επίπεδο παραγγελιών, ζήτησης και διόγκωσης των αποθεμάτων.
Παράλληλα, το ενεργειακό ζήτημα εξακολουθεί να προκαλεί απαισιοδοξία ενόψει της χειμερινής περιόδου, ενώ πλέον το πρόβλημα του υψηλού πληθωρισμού πλήττει σχεδόν όλες τις κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών.
Οι μήνες εξασφαλισμένης παραγωγής αυξήθηκαν στους 4,6 μήνες, με το ποσοστό χρησιμοποίησης εργοστασιακού δυναμικού να ενισχύεται στο 75,8% τον Οκτώβριο (από 70,7% τον Σεπτέμβριο) του τρέχοντος έτους.
Τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 4,5% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2021 συρρικνώθηκε κατά 1,2% στην Ελλάδα, έναντι αύξησης 5,3% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνεχίστηκαν οι μικτές τάσεις στους κλάδους της Βιομηχανίας τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, καταγράφηκε άνοδος για τη Μεταποίηση (1,9%) αλλά εξασθένιση για την παραγωγή Ηλεκτρικού ρεύματος (-11,2%), και τα Ορυχεία – Λατομεία (-3,2%). Σε κλάδους υψηλής σημασίας για την ελληνική οικονομία, βελτίωση σημειώθηκε στα Βασικά Μέταλλα (9,3%), στα Τρόφιμα (1,3%), και στα Φάρμακα (1,7%).
Τέλος, νέα αύξηση των εξαγωγών της βιομηχανίας κατά 56,2% σημειώθηκε τον Αύγουστο καθώς και άνοδος του εμπορικού ελλείμματος στα 4,1 δισ. ευρώ, από 2,6 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr