Συγκεκριμένα, το έγγραφο που περιγράφει την «ενισχυμένη επιτήρηση» στην οποία θα υποβληθεί η Ελλάδα μετά την έξοδο της από το τρίο πρόγραμμα διάσωσης στις 20 Αυγούστου, αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί να διατηρήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και να μην συσσωρεύει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Επιπλέον, θα πρέπει εκπληρώσει δράσεις σε έξι τομείς: τη δημοσιονομική πολιτική, την κοινωνική πρόνοια, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις αγορές εργασίας και προϊόντων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
«Η τήρηση των δεσμεύσεων θα παρακολουθείται σε τριμηνιαία βάση» αναφέρει το έγγραφο, προσθέτοντας ότι οι αξιολογήσεις θα γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον ESM.
Εφόσον η εκάστοτε αξιολόγηση είναι θετική, η Ελλάδα θα λαμβάνει 1,2 δισ. ευρώ τον Ιούνιο κάθε έτους είτε δύο δόσεις των 600 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο, από τα κέρδη τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης (ANFAs και SMPs), καθώς και από τη μείωση του επιτοκίου στα δάνεια διάσωσης αναφέρει το έγγραφο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr