Αν παραδεχτούμε το βασικό σενάριο, ότι ο καλός κυνηγός, είναι αυτός που περιμένει το θύμα του να κουραστεί και να γίνει εύκολος στόχος, έτσι και η Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, περιμένει πως οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα διαρκέσουν μήνες, μέχρι να τελειώσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η χώρα «ξεμείνει από χρήματα».
Αυτό τόνισε την Τρίτη άτομο από το περιβάλλον της Άνγκελα Μέρκελ, στο πρακτορείο, αποκαλύπτοντας ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να παίξει ένα παιχνίδι αναμονής έως τον Απρίλιο ή το Μάιο, όταν η χώρα θα πλησιάζει σε μία κρίσιμη στιγμή ρευστότητας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ίδια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να κρατήσει αποστάσεις έως ότου να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η στάση της Γερμανίας, έχει αποτελέσματα καθώς ήδη η Ελλάδα οπισθοχωρεί από τις προηγούμενες απαιτήσεις της, υποχωρώντας τη Δευτέρα από την έκκλησή της προς την ευρωζώνη να διαγράψει το χρέος της και αντ’ αυτού πρότεινε την ανταλλαγή υφιστάμενου δανεισμού με νέα ομόλογα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της χώρας.
Η πρόταση σηματοδοτεί σύμφωνα με το Bloomberg, μία αλλαγή πορείας για τον κ. Τσίπρα, ενώ σύμφωνα με έναν άλλο αξιωματούχο, ο οποίος μιλάει στο πρακτορείο, η κ. Μέρκελ, λαμβάνει μια «σκληρή προσέγγιση» με το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, προκειμένου να αποφύγει να «συρθεί σε μια μονομαχία μαζί του».
Για αυτό και απέφυγε να σχολιάσει τη νέα δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ζητά πλέον διαγραφή αλλά ανταλλαγή του ελληνικού χρέους και είπε απλά πως «είναι παραπάνω από κατανοητό» ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επεξεργάζεται ακόμη τις θέσεις της και ότι περιμένει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να πάρει και η ίδια θέση στο θέμα.
Πάντως και οι δυο πλευρές φαίνεται ότι συμπίπτουν στο χρονοδιάγραμμα που θα χρειαστεί για τις διαπραγματεύσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα συμφωνία.
Πέρα των αναφορών της γερμανικής πλευράς, στο πρακτορείο για επιμήκυνση των διαπραγματεύσεων έως το τέλος Μαΐου και ο Γιάννης Βαρουφάκης, αποκάλυψε την Τρίτη σε συνομιλία του με Ιταλούς δημοσιογράφους, ότι η ελληνική πλευρά ζητά τέσσερις με έξι εβδομάδες για το κυβερνητικό πρόγραμμα και έπειτα θα σημειωθεί μία «συμφωνία-γέφυρα» μέχρι τον Ιούνιο.
Βέβαια ο καθένας ξεκινά από διαφορετική αφετηρία, αλλά ο στόχος είναι κοινός. Η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα τις θέσεις της.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr