Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ, ακόμη κι αν η ανάπτυξη επιστρέψει στα προ-κρίσης επίπεδα, η δυναμική της οικονομικής δραστηριότητας αποδεικνύεται πως είναι πάντα χαμηλότερη, συμπέρασμα που επιβεβαιώνει τις βάσιμες ανησυχίες των οικονομολόγων αναφορικά με τον αντίκτυπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους στις πραγματικές οικονομίες της Ευρωζώνης.
Αυτό, σε απλά λόγια, σημαίνει πως μια αδύναμη οικονομική δραστηριότητα φαντάζει τρομακτική, αφού για να βελτιωθεί η κατάσταση απαιτείται ραγδαία μείωση των δαπανών σε όλα τα επίπεδα- σε επίπεδο νοικοκυριών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων.
Ο ΟΟΣΑ, στην έκθεση, επιβεβαιώνει πως στις περισσότερες χώρες- μέλη του, η ζημιά στην οικονομική δραστηριότητα λόγω της κρίσης είναι μόνιμη, σημειώνοντας, βέβαια, πως ο αντίκτυπος της κρίσης σε κάθε οικονομία είναι διαφορετικός. Ωστόσο, θεωρεί πως αναμφίβολα, η Ελλάδα είναι η χώρα που επλήγη περισσότερο από την κρίση, προσθέτωντας στη λίστα τις οικονομίες, επίσης, της Ισλανδίας, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας, της Εσθονίας.
Αναφορικά με τη Γερμανία και την Αυστρία, ο διεθνής οργανισμός κρίνει πως αυτές οι χώρες είναι σε θέση να εμφανίσουν μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης σήμερα, σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, καταλήγοντας στο τελικό συμπέρασμα πως μια διαρκώς ήπια ανάπτυξη αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς τις προκλήσεις και τους κινδύνους για τη δημοσιονομική κατάσταση μιας χώρας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr