Πρόκειται για υπουργικές αποφάσεις, νόμους, προεδρικά διατάγματα κά, τα οποία ο Οργανισμός συγκέντρωσε και κατέγραψε με στόχο να προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση κατάλληλες λύσεις.
Η επίσημη παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβριο και θα αποτελέσει την «εργαλειοθήκη» για την επόμενη θεσμική αναδιοργάνωση της αγοράς από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Η «εργαλειοθήκη» (toolkit) του ΟΟΣΑ ουσιαστικά χαρτογραφεί κατ' αρχήν τα προβλήματα και θα αξιολογήσει τις υπερβολικές προστατευτικές ρυθμίσεις, όπως περιορισμοί στην έναρξη λειτουργίας νέων επιχειρήσεων, φραγμοί εισόδου και εξόδου από ένα κλάδο, ρυθμίσεις που επηρεάζουν την επιχειρηματική συμπεριφορά, κανόνες που επιβάλλουν βιομηχανικοί και επαγγελματικοί κλάδοι, ρυθμίσεις περί ανωτάτων και κατωτάτων τιμών και τα λοιπά.
Μεταξύ των 500 αυτών εμποδίων, όπως ανέφερε ως παράδειγμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης, είναι και η νομοθεσία η οποία καθορίζει το μέγεθος των σιλό με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η βιομηχανική δραστηριότητα, ενώ άλλη νομοθεσία προβλέπει ότι αν ένας αγρότης έχει πάνω από 20 στρέμ. επιβάλλεται να έχει υποχρεωτικά γεωπόνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr