Μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται πιο επικίνδυνες από την Ελλάδα, η οποία αγωνίζεται να πείσει τους διεθνείς πιστωτές της ότι αξίζει τα δάνεια διάσωσης, ώστε να αποφύγει την πτώχευση και άρα μία πιθανή έξοδο από το ευρώ.
Η Ελλάδα δεν είναι μοναδική χώρα από την ομάδα των «17» που βρίσκεται στον κατάλογο των πιο επικίνδυνων για επενδύσεις χωρών. Ακόμα και η Ισπανία, που θεωρείται η Νο 4 ισχυρή οικονομία της ευρωζώνης, βρίσκεται στη θέση 7 του συγκεκριμένου καταλόγου.
Αυτή η απροθυμία των οικονομικών διευθυντών (ιδιαίτερα εκείνων των ταχέως αναπτυσσόμενων οικονομιών, όπως είναι η Βραζιλία και η Κίνα), να επενδύσουν σε χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί την «καρδιά» της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Σε ένα μεγάλο μέρος η οικονομική αποκατάσταση αυτών των χωρών εξαρτάται από το πόσο ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει να καλύψει το κενό που άφησαν οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες.
Και ενώ κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία αγωνίζονται να πείσουν τις διεθνείς επιχειρήσεις ότι αξίζουν επενδύσεις, κάποιες άλλες χώρες ευημερούν. Παρά τις πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης, η Κίνα θεωρείται η πιο ελκυστική χώρα για επέκταση, ενώ άλλες χώρες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο «φιγουράρουν» στον κατάλογο των τοπ 10 χωρών και επέκταση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr