Ο ίδιος προσθέτει ότι «μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, ουτοπικών προσεγγίσεων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, οι πιθανότητες καταστροφικής χρεοκοπίας και εξόδου από το Ευρώ έχουν πλέον αυξηθεί δραματικά. Οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων, αλλά και προσωπικά πολιτικών αρχηγών είναι βαρύτατες».
Εν τω μεταξύ, σε παρέμβασή του και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και δευτερευόντως τους φορείς που αρθρώνουν δημόσιο λόγο, «να διακρίνουν ανάμεσα στην πολιτική ρητορική», με «το καθήκον απέναντι στη χώρα», τονίζοντας ότι η Ελλάδα «διέρχεται μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις στην σύγχρονη ιστορία της».
Όπως υπογραμμίζεται το διακύβευμα για τη χώρα, «μπορεί να είναι ύψιστης σημασίας, όπως και η ψήφος των Ελλήνων πολιτών, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνδεθεί με τους δυνητικούς ή τους υποψήφιους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν να τίθεται θέμα ασφάλειας των τουριστών και να εκπέμπουμε ή να ενισχύουμε εικόνα διάλυσης της χώρας. Ο τουρισμός, ως η πιο σημαντική πλουτοπαραγωγική δραστηριότητα της Ελλάδας, οφείλει να κινείται ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr