Και όπως υποστηρίζει πηγή από τον χώρο του real estate ακριβώς επειδή δεν πέφτουν οι τιμές των καταστημάτων στις παραπάνω περιοχές εξακολουθεί να αυξάνει καθημερινώς ο αριθμός των αδιάθετων σημείων,
Ωστόσο, σχεδόν τα αντίθετα ισχύουν σε δρόμους που δεν χαρακτηρίζονται πρωτοκλασάτοι. Σύμφωνα με πηγές εν τω μέσω της κρίσης οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο μισθωτήριο, ξεκινούν μόνο όταν ο ιδιοκτήτης κατεβάσει το μίσθωμα κατά 20% έως και 50%. Υπάρχουν δε περιπτώσεις δρόμων όπου έχει σχεδόν εξανεμιστεί ο περιβόητος αέρας. Οπως ισχυρίζονται παράγοντες της κτηματαγοράς, το φαινόμενο της άυλης εμπορικής αξίας δεν θα παύσει ποτέ να υφίσταται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο οι απαιτήσεις σταδιακά περιορίζονται, γεγονός που αποτέλεσε συνέπεια της κρίσης που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος.
Το σίγουρο είναι ότι άσχημες οικονομικές συνθήκες το καλύτερο παζάρι το κάνουν οι πολυεθνικές αλυσίδες που έχουν το ρευστό να «αγκαζάρουν» τα ακίνητα της αρεσκείας τους και σε μεγάλο ποσοστό με τους όρους που θέλουν. Και επειδή τα λόγια είναι φτώχια. Πολυεθνική νοίκιασε πριν από λίγο καιρό ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας με μίσθωμα 75.000 ευρώ και αέρα 1,75 εκατ. ευρώ. Πολυεθνική επίσης νοίκιασε κατάστημα επί της οδού Τσιμισκή (Θεσσαλονίκη) πλησίον της οδού Αριστοτέλους με μηνιαίο ενοίκιο 60.000 ευρώ και εφόσον κατέβαλε στον ιδιοκτήτη αέρα 2 εκατ. ευρώ. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη πολυεθνική διατηρεί στη περιοχή πάνω από 8 μισθωμένα ακίνητα.
Δ.Καραγιαννοπούλου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr