Ειδικότερα, η INTERAMERICAN διακρίθηκε για την πρωτοβουλία οργανωμένης υποστήριξης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των μαθητών. Ο κοινωνικός διάλογος του θεσμού “Bravo”, ο οποίος αναπτύσσεται πάνω στις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών, ολοκληρώθηκε με 160 συμμετοχές και παρουσίαση 250 πρωτοβουλιών. Στον διάλογο συμμετείχαν 39.000 ενεργοί πολίτες, 320 κοινωνικοί εταίροι και επταμελείς επιστημονικές επιτροπές.
Η πρωτοβουλία της INTERAMERICAN που διακρίθηκε, έχει δημιουργήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα σε παιδιά, με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη συνέχεια των ενεργειών και τη μεθοδική προσέγγιση των μαθητών μέσα από τις συνεργασίες. Η εταιρεία έχει αναπτύξει συνεργασία με την εξειδικευμένη σε διαδικτυακές συνεδρίες ΜΚΟ “The Tipping Point”, που δημιουργεί γέφυρες με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η δράση υλοποιείται διαδικτυακά, με mentoring από στελέχη της INTERAMERICAN για τους μαθητές σχολείων τα οποία δηλώνουν ενδιαφέρον, από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο προγράμματος εγκεκριμένου από το υπουργείο Παιδείας. Κατά τη σχολική περίοδο 2018-2019 πραγματοποιήθηκαν 26 ομαδικές συνεδρίες σε 5 δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε σύνολο 558 μαθητών, ενώ εκπαιδεύτηκαν για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό 7 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Αυτή η συνεργασία φέτος αναπτύσσεται για δεύτερη σχολική περίοδο.
Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, η διάδοση των βασικών χρηματοοικονομικών γνώσεων συμπληρώνεται και με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε εκδοτικό επίπεδο, με τη δημιουργία εύληπτων εκδόσεων που διαφωτίζουν και πληροφορούν. Τα βιβλία, που φέρουν την υπογραφή του Νίκου Φίλιππα, καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ιδρυτή-προέδρου του Ινστιτούτου, παρουσιάζονται σε σχολεία και διανέμονται σε μαθητές δωρεάν. Ήδη, κυκλοφορούν τρία βιβλία για διαφορετικές ηλικίες παιδιών, με θέμα την αποταμίευση, τον προγραμματισμό του μέλλοντος και τη διαχείριση χρημάτων.
Αναφερόμενος στη διάκριση ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών υποθέσεων του Ομίλου INTERAMERICAN, υπογράμμισε πως πρόκειται για αναγνώριση ιδιαίτερης σημασίας, αφού αποτελεί προϊόν ενός ευρύτερου διαλόγου. «Η INTERAMERICAN διαμορφώνει την επιχειρησιακή στρατηγική της ενσωματώνοντας τις παγκόσμιες επιταγές για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που έχουν κωδικοποιηθεί στους 17 Στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της Ατζέντας για το 2030. Με τον 17ο Στόχο των Συνεργασιών να εμπεριέχεται σε όλους τους υπόλοιπους ως μοχλός για την επίτευξή τους, οι δικές μας συνεργασίες -είτε αυτές αφορούν σε συμπράξεις με άλλες εταιρείες της επιχειρηματικής κοινότητας είτε με θεσμικούς, κοινωνικούς φορείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς είτε ακόμη και με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα- προσδίδουν πολλαπλασιαστική δυναμική στις πρωτοβουλίες και δραστηριότητές μας για τη δημιουργία και απόδοση αξίας σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Στην ισχυρή επίδραση της INTERAMERICAN στην εθνική οικονομία και την κοινωνία, το μερίδιο συνεισφοράς των συνεργατών μας εκτιμάται ως σημαντικό» τόνισε το στέλεχος του Οργανισμού.
Επισημαίνεται ότι πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε μελέτη της Ernst & Young για την κοινωνικο-οικονομική επίδραση της INTERAMERICAN - μια από τις ελάχιστες που έχουν πραγματοποιηθεί για λογαριασμό επιχειρήσεων. Ο Όμιλος συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας μας 352 εκατ. ευρώ, ενώ για κάθε ένα ευρώ άμεσης συνεισφοράς δημιουργείται προστιθέμενη αξία 0,6 του ευρώ στην ελληνική οικονομία. Ακόμη, συνεισφέρει στην απασχόληση 4.655 θέσεις εργασίας άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες και υποστηρίζει έμμεσα το εισόδημα 10.700 πολιτών, καθώς και τρεις επιπλέον θέσεις εργασίας στην αγορά για κάθε θέση εργασίας στην INTERAMERICAN.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr