Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, η ΕΕ συμφώνησε τον προηγούμενο μήνα να γεμίσει τους αποθηκευτικούς χώρους ενόψει του χειμώνα προκειμένου να υπάρχει ένα "μαξιλάρι" για τις προμήθειες.
Η Ελλάδα δεν διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους για το φυσικό αέριο και θα χρειαστεί να αποθηκεύσει αρκετό αέριο σε άλλες χώρες για να καλύψει το 15% της ετήσιας χρήσης, που έφτασε τα 7 δισ. κυβικά μέτρα το περασμένο έτος, αναφέρει το πρακτορείο.
«Εξετάζουμε τι ποσότητες μπορούν να αποθηκευτούν και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τεχνικό επίπεδο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η Αθήνα είναι κοντά στο να οριστικοποιήσει την πρόταση της πριν να την παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε ο Δαγούμας.
Στόχος της Ελλάδας είναι να προσθέσει μια πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας, ενισχύοντας την αποθηκευτική της ικανότητα κατά 130.000 κυβικά μέτρα.
Η χώρα μας αναμένεται να αυξήσει τις αγορές LNG, θα χρησιμοποιήσει πλεονάζουσα ικανότητα παραγωγής με καύση άνθρακα και θα αλλάξει τέσσερις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με αέριο σε ντίζελ σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει τις προμήθειες.
Προς το παρόν, η Ελλάδα έχει μία εγκατάσταση, η οποία μπορεί να αποθηκεύσει 225.000 κυβικά μέτρα LNG και να το επαναεριοποιήσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr