Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον κ. Σπύρο Νάκο, Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του TAP για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και συμμετείχαν οι τεχνικοί του TAP κ. Paul Murphy, Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικού Σχεδιασμού, κ. Γιώργος Τσίρος, Επικεφαλής Μηχανικός, και κ. Κώστας Τσιρίκης, Επικεφαλής Αδειοδότησης. Από την πλευρά των “Οψόμεθα” συμμετείχαν επτά (7) μέλη με Περιβαλλοντική, Αρχαιολογική, Γεωπονική, Αρχιτεκτονική και Υδραυλική εξειδίκευση.
Όπως αναφέρεται τα στελέχη του ΤΑΡ παρουσίασαν στην ομάδα την ιστορία του αγωγού στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας, καθώς και τη διαδικασία της όδευσής του, ενώ επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση επτά σημαντικών προβληματισμών που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την όδευση του αγωγού από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων. Συμφωνήθηκε, δε, να επαναληφθεί η συνάντηση με πιο συγκεκριμένα θέματα και προτάσεις που θα φέρουν στον τραπέζι οι “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.
«Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό έργο που πραγματοποιεί ο TAP σε ένα τόσο ευαίσθητο αγροτοπεριβαλλοντικό, πολιτισμικό και ανθρωπογεωγραφικό πλαίσιο υψηλής αγροτικής παραγωγής, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε, οι τοπικοί ερευνητικοί και αναπτυξιακοί φορείς, σε βάθος τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διέλευσης. Προτεραιότητα είναι η συνέργεια με την εταιρία, έτσι ώστε να παρακολουθείται, να διαφυλάσσεται και να αναβαθμίζεται το φυσικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον του Πάρκου Φιλίππων, καθώς και να ενεργοποιούνται συνεχώς δράσεις κοινής ωφέλειας μέσα από το Τμήμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης του TAP» τόνισε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ομάδας, κ. Χαράλαμπος Τσουρουκίδης.
Γιώργος Αλεξάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr