Κύκλοι των ΕΛΠΕ, πάντως, δεν εξέφραζαν καμία ανησυχία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ενώ άλλες πηγές απέδιδαν τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στην ανάγκη περαιτέρω συνεννοήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Η ΠΥΡΚΑΛ πλέον βρίσκεται υπό τη διοίκηση της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), το διάδοχο σχήμα μετά τη συνένωση της ΠΥΡΚΑΛ με την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ). Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με τους δανειστές αν ο όμιλος θα ενταχθεί στο νέο Υπερ-ταμείο, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει την εξαίρεσή τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Η εξαγορά αφορά έκταση 350 στρεμμάτων στην Ελευσίνα όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ. Η λειτουργία του εργοστασίου έχει διακοπεί και κάποιες γραμμές παραγωγής έχουν μεταφερθεί στο Λαύριο.
Τα ΕΛΠΕ σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την έκταση ως νεκρή ζώνη μεταξύ του διυλιστηρίου της Ελευσίνας και του αστικού ιστού, ενισχύοντας την ασφάλεια. Ένα τμήμα της έκτασης θα γίνει πάρκο και θα εκχωρηθεί στον Δήμο Ελευσίνας.
Στελέχη του ομίλου ανέφεραν ότι οι συζητήσεις με τη διοίκηση της ΕΑΣ για το όλο θέμα έχουν κλείσει.
Η εξαγορά αναμένεται να δώσει ρευστότητα στην ΕΑΣ της οποίας τα ταμεία είναι άδεια.
Ας σημειωθεί ότι η έκταση των 350 στρεμμάτων που θα περιέλθει στα Ελληνικά Πετρέλαια έχει πολλούς περιορισμούς στη δόμηση και μόνον ως χώρος πρασίνου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr