Στην ομιλία του με θέμα "Από την εκπαίδευση στην παραγωγή / Το παράδειγμα της συνεργασίας Πολυτεχνείου Κρήτης-ΕΛΠΕ", ο κ. Στεργιούλης έθεσε ως πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση των ΕΛΠΕ στο 25% των καλύτερων και πλέον ανταγωνιστικών διυλιστηρίων του κόσμου, ενώ επεσήμανε ότι η δημιουργία ισχυρού χαρτοφυλακίου στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον Όμιλο.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΠΕ διεξήγαγε πρόσφατα εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές στον Δυτικό Πατραϊκό, εφαρμόζοντας τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους και αξιοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και προετοιμάζεται για την εκτέλεση επιτυχών γεωτρήσεων ανακάλυψης πετρελαίου εντός του 2018. Επιπρόσθετα, έχει ανακηρυχθεί ως "επιλεγείς αιτών" για τις περιοχές "ΒΔ Πελοπόννησος" και "Άρτα - Πρέβεζα" και αναμένει την αξιολόγηση των προσφορών για τρεις (3) περιοχές του Ιονίου.
"Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και το τελικό αποτέλεσμα των πολύχρονων επενδυτικών προσπαθειών του Ομίλου θα είναι απολύτως θετικό", τόνισε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ύπαρξης κοιτασμάτων Υ/Α νοτίως της Κρήτης, έκανε λόγο για "ενδιαφέρουσα περιοχή, που χρήζει περαιτέρω έρευνας".
Τέλος, ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης υπογράμμισε ότι τα ΕΛΠΕ έχουν αποφασίσει να στηρίξουν πλήρως το Μεταπτυχιακό "Μηχανική Πετρελαίου" του Πολυτεχνείου Κρήτης και ανακοίνωσε ότι δυο απόφοιτοι του συγκεκριμένου Προγράμματος θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διετούς απασχόλησης άριστων πτυχιούχων στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr