Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προηγηθεί η ακύρωση της έγκρισης που είχε δώσει το ΤΧΣ για τον τότε υποψήφιο διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο και ότι στο παρασκήνιο υπάρχει διαμάχη μεταξύ του αμερικανικού fund Paulson και της διοίκησης της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, διαμάχη που έχει δημιουργήσει σημαντικά απόνερα στη σχέση της τελευταίας με τον SSM.
Φήμες κάνουν λόγο ακόμα και για παραίτηση Σάλλα, ενώ άλλες πληροφορίες δεν αποκλείουν το σενάριο να παραμείνει ως επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΙΡΑΙΩΣ πραγματοποιείται στην σκιά της επιστολής του SSM που εστάλει χθες 19 Ιουλίου του 2016 και το οποίο απαιτούσε από την τράπεζα αλλά και την ΕΘΝΙΚΗ να προχωρήσουν σε αλλαγές στις επιτροπές αξιολόγησης και στην επιτροπή προαγωγών.
Σε κάθε περίπτωση το δ.σ. αλλά και οι αποφάσεις είναι ιστορικής σημασίας καθώς ο Μ. Σάλλας είναισημαίνουσα μορφή στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά ασκήθηκαν σοβαρές πιέσεις από τον SSM και των Paulson.
Τυχόν αποχώρηση του Μιχάλη Σάλλα θα σηματοδοτήσει το τέλος εποχής της γενιάς που συγκρότησε και ηγήθηκε της ανάπτυξης και επιθετικής επέκτασης των εγχώριων τραπεζών μετά την σταδιακή απευλευθέρωση του τραπεζικού συστήματος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 1991 η τότε κυβέρνηση προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς την οποία απέκτησε ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον κ. Σάλλα.
Κατά την εικοσαετία 1990 – 2010 ο όμιλος αναπτύχθηκε με πολύ ισχυρούς ρυθμούς ενώ απορρόφησε δεκάδες τράπεζες μεταξύ αυτών την Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης, την ΕΤΒΑ. Μετά το ξέσπασμα της κρίσης πρωταγωνίστησε και στο νέο κύκλο αναδιάρθρωσης, αποτέλεσμα της κρίσης, με την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας, της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.
Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να οριστεί και νέα διοίκηση στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr