Η διαδικασία θα γίνει στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καμερών.
Στη διάρκεια της αποσφράγισης παρόντες θα είναι εκπρόσωποι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών που αιτούνται για μια άδεια.
Έτσι, παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ ξεκινά η διαδικασία ουσιαστικού ελέγχου των στοιχείων, η οποία μπορεί να πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.
Στην συνέχεια, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κώλυμα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα -και κυρίως με τα «πόθεν έσχες» των ενδιαφερομένων- οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, τα οποία θα καταβληθούν σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ στο όριο μιας δεκαετίας.
Σχετικά με την έβδομη άδεια, η οποία δεν διεκδικήθηκε, -αναφέρει το ΑΠΕ- αυτή θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες οι οποίες έπονται, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει για το θέμα και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
Φάκελο για μια τηλεοπτική άδεια έχουν καταθέσει κατά σειρά οι εξής εταιρείες: Ειδήσεις Nτοτ Kομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (Σκάι), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), Antenna TV ΑΕ (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon) και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ.
Με αυτή τη σειρά θα γίνει και το άνοιγμα των φακέλων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr