Η θάλασσα είναι το σπίτι της ΕΛΟΠΥ, εκεί όπου μεγαλώνουν με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και το δεύτερο σπίτι των κολυμβητών. Στόχος των κολυμβητικών αυτών δράσεων ήταν να αναδειχτεί ο πλούτος και η βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών, η καθαρότητα και διαύγεια των νερών στα οποία ζουν τα ελληνικά ψάρια και το γεγονός ότι η ιχθυοκαλλιέργεια και ο τουρισμός είναι δύο δραστηριότητες που συνυπάρχουν αρμονικά.
Τα μέλη της WeSwim που συμμετείχαν στα δύο Gastro-Swim events, κολύμπησαν δίπλα στους κλωβούς των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ – στην «ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ, Ιχθυοκαλλιέργειες Μητσάκου» στο Βιβάρι Αργολίδας και στις «Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικός», στη Σαλαμίνα. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία εκτροφής, τα πρότυπα ευζωίας, τους ελέγχους και τις προδιαγραφές ποιότητας που ακολουθούνται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και συσκευασίας, ώστε το ψάρι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας να φτάνει ολόφρεσκο, νόστιμο και θρεπτικό από τη θάλασσα στο πιάτο μας!
Οι κολυμβητικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με γευσιγνωσία, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ολόφρεσκες τσιπούρες και λαβράκια από τις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr