Η ιστοσελίδα σημειώνει, σύμφωνα με την DW: «Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή προβλέπει για επιχειρήσεις, οι οποίες συγχωνεύονται, είτε συνεργάζονται περίπου 30% λιγότερους φόρους για την επόμενη τριετία.
Από τις σχεδόν 719.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα μόλις οι 550 έχουν περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Για τα ελληνικά δεδομένα πρόκειται για μεγάλες επιχειρήσεις. Σε αυτές αντιστοιχεί το 32% του συνολικού επιχειρησιακού τζίρου. Τα στατιστικά αυτά στοιχεία αποτυπώνουν την σχέση μεγέθους εταιρίας και παραγωγικότητας. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Συχνά τους λείπουν τα αναγκαία κεφάλαια και η απαραίτητη ρευστότητα, ενώ η πρόσβαση σε τραπεζικά δάνεια προσκρούει συχνά στην περιορισμένη πιστοληπτική ικανότητα.
Οικονομική ενίσχυση θα λάβουν, σύμφωνα με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εταιρίες με λιγότερους από 250 εργαζόμενους και τζίρο που δεν ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει όμως και ένα κατώτατο όριο. Ο τζίρος των συγχωνευμένων επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 450.000 ευρώ. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι κίνητρα συγχώνευσης επιχειρήσεων παρόμοιου μεγέθους.
Το σχέδιο στήριξης συγχωνεύσεων είναι ένας από τους 15 όρους που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να λάβει ενισχύσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανασυγκρότησης. Από το Ταμείο η Αθήνα αναμένει τα επόμενα χρόνια ενισχύσεις 17,8 δις και χαμηλότοκες πιστώσεις 12,7 δις. Μέρος αυτών των δανείων θα διοχετευθεί σε επενδύσεις των συγχωνευμένων επιχειρήσεων».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr