Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 124 εκατ. ευρώ έναντι 194 εκατ. ευρώ το 2010 και 261 εκατ. ευρώ το 2009.
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΔΙΕ, η κρίση «ευθύνεται» σε πολύ μικρό ποσοστό για τη μεγάλη πτώση του τζίρου.
Αποδίδουν τη βουτιά των μεγεθών στην απαξίωση του προϊόντος αφού για φορολογικούς λόγους κυρίως έχουν αποχωρήσει πολλοί ιδιοκτήτες αλόγων και έχει μειωθεί ο όγκος των στοιχημάτων αλλά και ο ανταγωνισμός που συντηρεί το ενδιαφέρον στις κούρσες.
Η πτώση στον τζίρο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αλλά απεδείχθη σοφή η επιλογή να δοθεί από το Φθινόπωρο του 2010 η δυνατότητα στους παίκτες να ποντάρουν στις γαλλικές ιπποδρομίες και στα τέλη του 2011 στις αγγλικές και νοτιοαφρικανικές ιπποδρομίες όταν δεν έχει εγχώριες κούρσες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 το 50% των εσόδων προήλθε από αυτή τη δραστηριότητα.
Μέσα στο 2011 η διοίκηση αύξησε τη γκανιότα, (το ποσοστό που παρακρατεί ο ΟΔΙΕ από τα ακαθάριστα έσοδα του στοιχήματος) μείωσε περαιτέρω τα λειτουργικά έξοδα, το μόνιμο προσωπικό έχει περιοριστεί στα 70 άτομα και το έκτακτο στα 450 από 750 πριν από δύο χρόνια. Παρατηρήθηκε μια βελτίωση στα περιθώρια μικτού κέρδους αλλά τα λειτουργικά κέρδη και τα καθαρά αποτελέσματα ήταν ζημιογόνα για μια ακόμη χρήση. Οι καθαρές ζημιές διαμορφώθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ από 28 εκατ. ευρώ το 2010 και 27 εκατ. ευρώ το 2009.
Ο ΟΔΙΕ παραμένει ψηλά στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων και υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνείς και εγχώριους μνηστήρες, οι οποίοι όμως ενδιαφέρονται για τη διαχείριση του στοιχήματος και ίσως το αγωνιστικό κομμάτι (ιδιοκτήτες αλόγων, αναβάτες κ.α) και όχι για τα πάγια και τα δάνεια που «κουβαλά» ο ΟΔΙΕ.
Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ έχει απευθύνει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση αν η εγγύηση των δανείων του ΟΔΙΕ από το κράτος είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο και περιμένει την απάντηση για να δει αν θα προχωρήσει σε προκήρυξη του διαγωνισμού.
Τα υπόλοιπα δανείων του ΟΔΙΕ που«φόρτωσε» το δημόσιο στον οργανισμό το 2003 για τη μετεγκατάσταση του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων φτάνουν τα 90 εκατ. ευρώ. Τα τοκοχρεωλύσια των δανείων αυτών που στην αρχή ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ συνέβαλαν στο να «γυρίσει» ο οργανισμός σε ζημιές να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια και να χρειάζεται τη συνδρομή του κράτους για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Το δίκτυο των πρακτορείων του ΟΔΙΕ ανέρχονται στα 450 εκ των οποίων 50 δικά του και 400 του ΟΠΑΠ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr